Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Misterij Enrique': Španjolska mora odabrati novog izbornika

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 3

Otišao je doslovno preko noći, a igrače 'zakleo' da ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Španjolski Savez mora naći novog izbornika, favorit je Luis Enriqueov prijatelj: Abelardo Fernandez iz Alavesa

Prošla su gotovo dva mjeseca, a od Luisa Enriquea - ni traga ni glasa.

Španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije... Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima. España je taj dan igrala euro-kvalifikacijsku utakmicu na Malti.

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Do smrti uz tebe

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je S.Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s L.Enriqueom, trenerom Barcelone.

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime". Španjolska je golovima Alvara Morate sa 2-0 pobijedila na Malti.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Luis Enrique (49) u karijeri je igrao i za Real i za Barcu, a kao trener je vodio još Romu i Celtu. Crvenu furiju u lipnju čekaju još dvije utakmice kvalifikacija za Euro, Na Farskim Otocima i kod kuće protiv Švedske.

U ovom interregnumu brigu o reprezentaciji vodio je prvi asistent u aktualnom stožeru, Roberto Moreno. On je na presici objavio popis Španjolske za naredne dvije utakmice, a od Enriquea ni traga ni glasa. O kakvom se obiteljskom problemu Luisa Enrique radi do danas nije javno objavljeno, ali... Španjolska ide po novog izbornika.

Favorit je: Abelardo Fernadez, aktualni trener Alavesa i veliki Enriqueov prijatelj s kojim je godinama zajedno igrao i u reprezentaciji Španjolske i u Barceloni. Prije Alavesa, Abelardo je vodio Sporting iz Gijona.

Komentari (14)
  • Bio sam procitao da ima leukemiju...nadam se da nije istina...sta god bilo zelim sretan kraj!!

    17. 5. 2019,   15:22
  • cito sam na marci da je savez u kontaktu sa krunim jurcicem

    17. 5. 2019,   17:52
  • Neka uzmu Bilica

    17. 5. 2019,   15:46