Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Misterij Enrique': Španjolska mora odabrati novog izbornika

'Misterij Enrique': Španjolska mora odabrati novog izbornika
3

Otišao je doslovno preko noći, a igrače 'zakleo' da ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Španjolski Savez mora naći novog izbornika, favorit je Luis Enriqueov prijatelj: Abelardo Fernandez iz Alavesa

VIDEO

Prošla su gotovo dva mjeseca, a od Luisa Enriquea - ni traga ni glasa.

Španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije... Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima. España je taj dan igrala euro-kvalifikacijsku utakmicu na Malti.

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Do smrti uz tebe

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je S.Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s L.Enriqueom, trenerom Barcelone.

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime". Španjolska je golovima Alvara Morate sa 2-0 pobijedila na Malti.

Luis Enrique (49) u karijeri je igrao i za Real i za Barcu, a kao trener je vodio još Romu i Celtu. Crvenu furiju u lipnju čekaju još dvije utakmice kvalifikacija za Euro, Na Farskim Otocima i kod kuće protiv Švedske.

U ovom interregnumu brigu o reprezentaciji vodio je prvi asistent u aktualnom stožeru, Roberto Moreno. On je na presici objavio popis Španjolske za naredne dvije utakmice, a od Enriquea ni traga ni glasa. O kakvom se obiteljskom problemu Luisa Enrique radi do danas nije javno objavljeno, ali... Španjolska ide po novog izbornika.

Favorit je: Abelardo Fernadez, aktualni trener Alavesa i veliki Enriqueov prijatelj s kojim je godinama zajedno igrao i u reprezentaciji Španjolske i u Barceloni. Prije Alavesa, Abelardo je vodio Sporting iz Gijona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani