Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mladi Hrvati i Srbi u Poreču remizirali u odličnoj utakmici

Mladi Hrvati i Srbi u Poreču remizirali u odličnoj utakmici
3

U kvalifikacijama za Euro čeka nas i Njemačka koja je moćna i možda bih ju nazvao favoritom, ali mi smo Hrvatska, a protiv Hrvatske favorita nema' rekao je izbornik naše U-19 repezentacije Ivan Gudelj

VIDEO

U-19 reprezentacije Hrvatske i Srbije danas su na stadionu 'Veli Jože' u Poreču odigrale prvu od dvije pripremne utakmice za euro-kvalifikacije koje i naše i Srbe čekaju sredinom ožujka. Prva: bez golova, 0:0.

Oslabljeni, ali odlični

Zbog ne posebno naklonjenog termina oba izbornika, Ivan Gudelj i Nenad Sakić, susreli su se brojnim izostancima. I jednima i drugima nedostajalo je 7-8 inače standardnih reprezentativaca.

U prekrasno, sunčano zimsko poslijepodne, pred 300-tinjak gledatelja na stadionu porečkog trećeligaša Jadrana, igrao se dobar, dinamičan nogomet, a naši su posebno čvrsto djelovali u obrani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od šansi, izdvojiti valja Vuškovićev udarac glavom u 19. minuti (nakon kornera) vratar Gordić jedva je izvadio loptu iz donjeg lijevog kuta te projektil Ivana Krekovića iz 59. minute koji je otišao malo preko gostujuće grede.

Marko Prpic/PIXSELL

'Protiv Hrvatske nema favorita'

Naš izbornik Ivan Gudelj bio je zadovoljan današnjem remijem:

- Drago mi je da smo mogli isprobati veći broj igrača. Za dva dana bit će dosta novih i nadam se da ćemo biti zadovoljni kao nakon današnje utakmice u kojoj smo u obrani bili onakvi kakvi i trebamo biti. U kvalifikacijama nas, među ostalima, čeka Njemačka koja je moćna i možda bih ju nazvao favoritom, ali mi smo Hrvatska, a protiv Hrvatske favorita nema. Posebno znajući da ćemo igrati pred svojom publikom - rekao je Gudelj.

Srpska U-19 reprezentacija u Poreču je na mini-pripremama:

- Prezadovoljni smo uvjetima za rad i treninge te atmosferom i gostoljubivošću kojima smo okruženi u hotelu i gradu. Utakmica je bila dobra. Korektna, ali sa jakom natjecateljskom notom unatoč brojnim izostancima s obje strane - rekao je izbornik Srbije, Nenad Sakić.

Za dva dana 'repriza'

Hrvatska će svoje kvalifikacije, od 20.-26. ožujka igrati u Dugopolju i Sinju, a temelji plasmana mladih Vatrenih na ovogodišnji Euro udaraju se u istarskoj idili. Rezultat nije primaran, Njemačka je najteži protivnik i favorit, ali... Kada je Hrvatska u pitanju, i još pred domaćom publikom... U ožujku je - sve moguće.

U-19 reprezentacije Hrvatske i Srbije preksutra će, također u Poreču, ali - na travnjaku hotelskog kompleksa Plava Laguna, odigrati još jednu pripremnu utakmicu i to - u prijepodnevnom terminu: s početkom od 11 sati.

Hrvatska-Srbija 0:0

Hrvatska U-19: Pandur, Tomašković, Čolina, Bulat, Šutalo, Vušković, Kreković, Bušnja, Rešetar, Blagaić, Šego. Izbornik: I.Gudelj.
Srbija U-19: Gordić, Janković, Jakovljević, Zvekanov, Kamenović, Ilić, Lukić, Gavrić, Milovanović, Nešković, Jeličić. Izbornik: N.Sakić.
Poreč Stadion 'Veli Jože'. Gledatelja 250. Sudac: M.Linić (Rijeka).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida