Obavijesti

Sport

Komentari 60

Oživljavali ga na terenu: Igraču Ajaxa je teško oštećen mozak

Oživljavali ga na terenu: Igraču Ajaxa je teško oštećen mozak
22

Dok su ga oživljavali na travnjaku, igrači su plakali, a mnogi nisu mogli ni gledati potresne scene. Abdelhak Nouri je u umjetnoj komi, a uspješno je prošao sve sistematske preglede u nizozemskom klubu

VIDEO

Abdelhak Nouri (20) srušio se na prijateljskoj utakmici Ajaxa i Werdera u Austriji prošli tjedan. Po njega je na teren sletio helikopter, a liječnici su ga stavili u umjetnu komu u bolnici u Innsbrucku. Nouri je na intenzivnoj njezi, nije u životnoj opasnosti, a liječnici su oprezni s prognozama i oporavkom dok ga ne probude iz kome.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

00:15

Ajax je objavio kako je Nouriju teško oštećen mozak te da su posljedice trajne. Dok su ga oživljavali na terenu, igrači su plakali, a mnogi nisu mogli ni gledati potresne scene.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Nouri se srušio u 73. minuti, a klubovi su odlučili da neće nastaviti utakmicu.

Prve vijesti su bile kako se radi o srčanoj aritmiji, nepravilnom radu srca, ali nažalost, stvar je puno ozbiljnija. Zbog ostanka bez kisika, mladom igraču bespovratno je oštećen mozak, a karijera mu je završena. Nouri nikad nije imao zdravstvenih problema, a prošao je sve preglede u nizozemskom klubu.

- S velikom tugom javljamo da je našem igraču dijagnosticirano teško i trajno oštećenje mozga. Naše misli i molitve su s njim i obitelji - objavio je klub.

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen

Nouri je prošao sve selekcije Ajaxa i lani se priključio prvoj momčadi slavnog nizozemskog kluba. Radi se o velikom talentu nizozemskog nogometa. Prošle sezone odigrao je više od 40 utakmica za prvu i drugu momčad Ajaxa.

Za drugu momčad zabio je 10 golova uz 14 asistencija, a još čeka prvijenac za seniore. Bio je dio momčadi na finalu Europske lige protiv Manchester Uniteda, ali završio je na tribini. 

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER)

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet