Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mladi protiv Francuske: O, ne! Sad nam prijeti Thuram junior

Mladi protiv Francuske: O, ne! Sad nam prijeti Thuram junior
1

PAMTIMO LILIANA Zavio nas je u crno na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, a danas njegov sin Marcus igra protiv naše U-19 reprezentacije na Euru u Njemačkoj

VIDEO

Neka Marcus Thuram slobodno prije utakmice s Hrvatskom zapjeva “Neka sam isti kao on”. Naravno, aludirajući na svojeg oca Liliana. Samo da nas kao njegov stari 1998. ne uništi svojim golovima.

Hrvatska danas od 19.30 sati u Aalenu igra drugu utakmicu Europskog prvenstva U-19 u Njemačkoj, a jedna će od glavnih prijetnja momčadi Ferde Milina biti 18-godišnji Marcus Thuram. Odigrao je Marcus s brojem deset pola sata u porazu od Engleske, a očekuje se danas predvodi francuski napad protiv naših mladih.

- Thuramov sin igra napadača, ali neće zabiti Hrvatskoj kao 1998. - nasmijao se Nikola Moro, jedan od najboljih igrača ove hrvatske generacije.

Tužna večer za Hrvatsku

I mi se nadamo kako Marcus neće biti uspješan kao otac, koji je Hrvatsku zavio u crno 8. srpnja prije 18 godina.

Kad je Davor Šuker zabio za 0-1 na Stade de Franceu u 46. minuti, već smo se vidjeli u finalu Mundijala, a onda je Thuram minutu kasnije izjednačio te je dvadesetak minuta prije kraja zabio još jednom za francuski finale.

Igrao je za “tricolore” dugih 14 godina, odigrao je ukupno 142 utakmice, a golovi protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva bili su mu jedini.

Dobro smo ga zapamtili, tko bi ga uopće zaboravio. Sin Marcus rođen je u Parmi, gdje je Lilian igrao 1997. godine.
Kasnije je Thuram stariji karijeru nastavio u Juventusu i Barceloni, a veliko je pitanje hoće li sin biti tako uspješan.

Zamalo postao ministar

Naime, Marcus igra napadača u Sochauxu, u drugoj francuskoj ligi. Karijeru je Lilian okončao u kolovozu 2008. godine nakon što mu je na liječničkom pregledu otkrivena srčana malformacija.

Nakon završetka karijere postao je aktivan u politici. Prije sedam godina zamalo je postao ministar za pitanja manjina. Nicolas Sarkozy, tadašnji francuski predsjednik, ponudio je Thuramu to mjesto, no ovaj je to na kraju odbio.

Možda bi i prihvatio taj posao da se za vrijeme igračke karijere nije bio žestoko posvađao sa Sarkozyjem.

"Bit ćemo bolji"

Možda i Lilian dođe pogledati utakmicu Hrvatske i Francuske, koja je ključna za obje momčadi. Obje su reprezentacije izgubile u prvom kolu i više nemaju pravo na pogrešan korak ako žele u polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj.

- Oni su momčad koja ima odlične individualce. Protiv Engleza su loše ušli u utakmicu i zato su izgubili. Taj rezultat nije mjerilo i neće nas zavarati. Vjerujem da ćemo igrati bolje nego protiv Nizozemske - optimist je Nikola Moro.

Pet najboljih momčadi s Eura ide na SP U-20 iduće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao