Obavijesti

Sport

Komentari 2

Mladi rukometaši uz preokrete pobijedili neugodne Brazilce...

Mladi rukometaši uz preokrete pobijedili neugodne Brazilce...
2

U drugoj utakmici skupine mlada hrvatska rukometna reprezentacija u nedjelju se susrela s Brazilcima koji su do sada, kao i naši, na ovome prvenstvu upisali prvu pobjedu...

VIDEO

Hrvatska U-21 rukometna reprezentacija na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj pobijedila je uvijek neugodnu momčad Brazila 33-29 (16-17). 

Sjajan je bio i hrvatski golman Ivan Ereš (21) koji je na kraju utakmice proglašen i najboljim igračem:

- Napadamo zlato! Atmosfera je odlična. Na prošlom prvenstvu u finalu smo izgubili od Francuske,ovaj put se nadamo sličnom scenariju ali u našu korist - rekao je vinkovački vratar prije odlaska na prvenstvo. 

Nakon što je na seniorskom prvenstvu brza igra Brazilaca nadmašila Červarovih sedam na šest, probleme su u prvim minutama našima pravili i mladi Brazilci. U početnim trenucima susreta preuzeli su inicijativu te nekoliko minuta držali prednost, a došli su i do četiri gola razlike pri rezultatu 7-3, no probudili su se izabranici Davora Dominikovića. Uspjeli su rezultatski sustići Brazil te su u nekoliko navrata vodili, no nažalost, na poluvremenu je protivnička momčad ipak imala gol prednosti rezultatom 17-16.

U drugom poluvremenu je na teren izašla jedna nova Hrvatska. Dominiković je, čini se, na pravi način popričao sa svojim igračima u svlačionici te su naši momci uspjeli prijeći iz negativnog u pozitivni rezultat. Ponovilo se prvo poluvrijeme, ali u korist Hrvatske. U prvih deset minuta drugog dijela, Hrvatska je imala sedam postignutih golova, dok su Brazilci imali tek četiri. 

Uskoro je krenula lagana nervoza pri minimalnoj ili plus dva prednosti Hrvata. No već nakon pet minuta, Hrvatska je uspjela pokazati svoju snagu i otišla je na plus četiri rezultatom 27-23 unatoč pokušajima brazilske obrane da zadrži naše dečke daleko od svoga gola. 

Hrvatska je do kraja utakmice sigurno držala Brazil na četiri pa čak i pet razlike. Raspojasali su se mladi "kauboji" i pokazali jaku glavu kada je bilo potrebno. Uvijek neugodna momčad Brazila, nije im mogla ništa. S posljednjim sučevim zviždukom je potvrđeno, Hrvatska - Brazil 33-29. 

Sjajni među strijelcima bili Filip Vistorop s osam, te Fran Mileta i Ivan Martinović s po šest golova. 

Podsjetimo, Brazil je do sada pobijedio Portugal 35-30, a Hrvatska je svladala Kosovo 23-17. Ovom su pobjedom izabranici legendarnog "ministra obrane" hrvatskog rukometa, Davora Dominikovića, sačuvali prvo mjesto u skupini C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica