Obavijesti

Sport

Komentari 1

Mladi sportaši preplavili Split: Igramo se, kupamo i uživamo

Mladi sportaši preplavili Split: Igramo se, kupamo i uživamo
18

Više od 2000 mladih sportaša okupilo su se u Splitu na državnoj završnici najmasovnijeg amaterskog sportskog događanja u Europi

VIDEO

Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih održala se u Splitu od 29. srpnja do 11. kolovoza i pretvorila Split u središte sporta Hrvatske. Igralo, se navijalo i družilo na sportskim terenima diljem Splita jer ulog je bio velik: titule državnih prvaka, ali i plasman na veliku međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih. Jedinstvena je to prilika za sve hrvatske školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora.

- Super nam je u Splitu jer se natječemo i družimo s ekipama iz cijele Hrvatske, a danas nam je slobodan dan pa smo se već četiri puta okupali - podijelila je vesela ekipa iz Slavonskog Broda koja se natjecala u odbojci.

Plazma Sportske igre mladih već 22. godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece o svim sferama održivog razvoja. Edukativni korneri o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša pratili su sva događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih koja su se održala ove godine u 17 gradova diljem Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). 

Prijave za djecu u svim sportovima su u besplatne, a kvalifikacijski turniri su se od ožujka razigravali u svim županijama Hrvatske, u kojima je odigrano više od 220 sportskih turnira.

- Plazma Sportske igre mladih ponose se svojim dugom tradicijom organiziranja sportskih natjecanja za djecu i mlade koja su u potpunosti besplatna za sve sudionike, što ne bi bilo moguće bez potpore naših partnera i sponzora. Više od 1.500.000 djece u protekle 22. godine su naša radost i snaga i obveza da svake godine sustav natjecanja i događanja podignemo na još višu razinu - izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Najmasovnij sport u sustavu manifestacije je očekivano nogomet u kojem se djeca natječu kroz Coca- Cola Cup turnir u malom nogometu i turniru za djecu 2007. godište i mlađi. Više od od 36.000 malih nogometaša i nogometašica borili su se za plasman na državnu završnicu.

Kinder turnir u košarci okuplja sve ljubitelje ulične košarke koji imaju mogućnost raditi na propagiranju ovog izrazito atraktivnog sporta. HEP turnir u rukometu okuplja najbolje rukometašice i rukometaše, a tenis je djeci omogućen kroz Hrvatska pošta Cup u tenisu. Osim sportskih natjecanja velika pozornost stavlja se na propagiranje druženja i zajedništva te zabavan pristup sportu.

Mnogobrojne poznate osobe i vrhunski sportaši sudjelovali su u mladosti na Plazma Sportskim igrama mladih, među njima su Sandra Perković i Dario Šarić, a ambasador je i Luka Modrić, jedan od najboljih nogometaša današnjice.

Dodjelu medalja HEP turnira u rukometu uveličao je Nikša Kaleb, proslavljeni hrvatski rukometaš i prijatelj Plazma Sportskih igara mladih:

- Djeca danas sve više zanemaruju kretanje, kroz Plazma Sportske igre mladih djeca imaju priliku družit se i baviti se sportom bez imperativa vrhunskog sporta i nadam se da će se nakon njih nastaviti baviti sportom bar rekreativno.

Plazma Sportske igre mladih održavaju se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, a kruna svake sezone je velika međunarodna završnica koja će se održati u Splitu od 20. Do 25 kolovoza. Djeca iz regije najbolji su ambasadori svojih zemalja, jer niti jedan incident nije zabilježen na terenima ili izvan njih.

Veliko zatvaranje Plazma Sportskih igara mladih održat će se na Splitskoj rivi 24. kolovoza s početkom u 19.30 sati, a svi sudionici moći će uživati u zabavnom spektaklu, poklonu svim građanima Splita i njihovim gostima.

Raspored natjecanja:
29.7.- 1.8.- Coca- Cola Cup

Odbojka i šah: 2. - 4. kolovoz

Odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i mali nogomet (2007. godište): 6. - 8. Kolovoz

HEP turnir u rukometu, stolni tenis i Kinder turnir u košarci: 9. - 11. kolovoz

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''