Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mlinka: Peugeot 104 otišao je u povijest pa sam dobio 205-icu

None Foto: Goran Jakus/Pixsell 3

Tek kad sam igrao u Auxerreu, u 28. godini, otišao sam na vozački. Kupio sam dva automobila. BMW je dobila supruga, a ja sam uzeo Peugeota, rekao je Mlinka


Uh, kako se ne bih sjećao prvog auta, nije to bilo baš tako davno, kroz smijeh je počeo Marko Mlinarić, jedan od najboljih igrača u Dinamovoj povijesti. Iako je bio velika zvijezda, auti ga nisu nikad privlačili. Štoviše, mnogo godina je prošlo otkako je stekao pravo da polaže vozački ispit pa do dana kad je zapravo upisao autoškolu.

- Dugo sam se opirao polaganju vozačkog ispita. Jednostavno, nije me privlačilo. Tek s 28 godina, kad sam igrao u Francuskoj, u Auxerreu, otišao sam i položio vozački - kaže Mlinka.

Kupio je dva auta, BMW i Peugeot 205. 

- BMW je završio kod bivše supruge, a ja sam dobio Peugeota. Znam da je to bila nova linija. Peugeot 104 odlazio je u povijest, a dolazila je 205-ica. Ne znam koliko je takvih tad bilo u Zagrebu - kaže Marko Mlinarić. 

I dobro je odabrao jer Peugeot 205 proglašen je automobilom desetljeća. Proizvodio se od 1983. do 1998. godine. Naslijedio je Peugeotov model 104, a tu popularnu 205 naslijedio je Peugeot 206.

- Je, bio je dobar. Ali nikad nisam automobilima pridavao neku veliku pažnju. Na listi mojih prioriteta automobil je dosta nisko. Nije čak ni B faktor, prije C ili D. Stvarno, svejedno mi je što vozim. Evo, sad vozim Golf - zaključio je Mlinka.

Komentari (9)
  • pokusavan skuzit poantu ovog clanka?

    9. 5. 2011,   17:12
  • Mlinka legenda,još se sječam jedne fešte nakon n-tog ispijenog piva pita me ima li nešto žešće...ja mu kažem ima ,misleći na nešto kratko,a on kaže daj mi donesi litru i vodu...vino popije na eks ostane 2 dcl,pa uzme čašu i napravi si gemišt!!!Legenda!!!

    9. 5. 2011,   17:50
  • mlinka bolje položit vozački u 28 i onda vozit pravu pilu nego položit u 18 i onda 10 godina ganjat nabrijane jugiće i pritom mislit da sam faca

    16. 5. 2011,   00:07