Obavijesti

Sport

Komentari 4

Mo Salah ostaje bez SP-a zbog reklamne kampanje saveza?

Mo Salah ostaje bez SP-a zbog reklamne kampanje saveza?
1

Egipatska nogometna reprezentacija mogla bi otići na SP bez najboljeg igrača, Mohameda Salaha, a problem je promidžbeni. Egipatski savez je koristio Salahovu sliku bez njegovog dopuštenja

VIDEO

Mohamed Salah bi mogao propustiti Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji, a za sve je navodno kriv egipatski nogometni savez. Naime, Salahova slika korištena na plakatu egipatskog nogometnog saveza, kojeg sponzorira telekomunikacijska tvrtka WE. No, to ne bi bio problem da Salah nema sponzorski ugovor potpisan s drugom telekomunikacijskom grupom, a to je Vodafone.

Da je problem ozbiljan, potvrdio je Salahov agent Ramy Abbas na Twitteru.

- Imamo veliki problem sa savezom. Svaka neovlaštena upotreba autorskih prava mora biti kažnjena. Sve opcije su na stolu - rekao je njegov agent.

Također, Salah je komentirao Abassov status napisavši "puna podrška", što nam potvrđuje kako je problem itekako ozbiljan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, iz Egipatskog nogometnog saveza smatraju kako nisu prekršili nikakva prava te da imaju pravo koristiti Slahovu sliku u promidžbene svrhe. O mogućnosti da Salah ne nastupi na SP-u progovorio je legendarni napadač Egipta Mido.

- Problem između Salaha i nogometnog saveza treba se riješiti na vrlo inteligentan način, ali se mora uzeti u obzir svako slovo zakona. Vremenski period u kojem se problem dogodio je jako neugodan i kako se može jamčiti da ako Salah dobije odštetu, da i istu stvar neće tražiti i drugi igrači. Ovakve vrste problema mogu uništiti bilo koju momčad - rekao je Mido te dodao da smatra kako je savez u pravu.

- Koliko znam, zakon omogućuje nacionalnoj reprezentaciji korištenje slika igrača, te mora sadržavati barem četiri igrača, čime reprezentacija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo podiže vrijednost igračima - zaključio je Mido.

Za Egipat, koji se nakon 30 godina plasirao na SP, bio bi veliki udarac odlazak u Rusiju bez najboljeg igrača. Salah igra sezonu karijere te je proglašen i za najboljeg igrača engleske Premier lige.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu