Obavijesti

Sport

Komentari 20

Moćni Hrvati: RoboCop i Killer spremni su 'pokoriti' Poljsku

Moćni Hrvati: RoboCop i Killer spremni su 'pokoriti' Poljsku
6

U subotu u 19 sati počinje borilački MMA spektakl poljske organizacije KSW. Roberto 'RoboCop' Soldić bori se protiv Brazilca Viniciusa Bohrera. Antun 'Killer' Račić ide u ring protiv Poljaka Sebastiana Przybysza

VIDEO

Roberto Soldić, prvak poljske MMA organizacije KSW, borit će se 1. prosinca protiv Viniciusa Bohrera.

Na istom eventu bori se i Antun 'Killer' Račić (21 pobjeda, osam poraza). Njemu će to biti treći nastup za organizaciju KSW, dosad ima dvije pobjede, bori se protiv Sebastiana Przybysza koji ima četiri pobjede i poraz.

Cijeli event prenosi KSWTV.

Soldić se nije ni trebao boriti, ali nakon što se ozlijedio Borys Mankowski, čiji je meč protiv Brucea Soutoa maknut s programa, organizatori su okrenuli Soldićev broj samo 12 dana prije početka borbe, a Roberto je, kao pravi šampion, prihvatio borbu.

Naravno, u takvim okolnostima, borba neće biti za njegov pojas, koji je osvojio spektakularnim nokautom protiv sjajnog Južnoafrikanca Du Plessisa u listopadu.

- Zašto sam prihvatio meč 12 dana prije početka? Volim borbu, volim se boriti i ovakvu ponudu nisam mogao odbiti. Ovo će biti drugi najbolji KSW-ov event, dvorana je puna, bit će to pravi show - rekao je Roberto Soldić (23), talentirani hrvatski MMA borac rodom iz Viteza u Bosni i Hercegovini, koji ima 14 pobjeda i tri poraza.

Gladan pobjeda

Bori se u kategoriji do 80 kilograma, vaga je pokazala 79.9 kilograma.

Njegov protivnik, opasni Brazilac Vinicius Bohrer, težak je 78.2 kilograma.

- Iskusan protivnik, ima 22 borbe iza sebe i posebno je opasan na podu. No vrlo dobar je i u stojci. Moram ga ozbiljno shvatiti, ali moram ga i pobijediti, nije bitno kako. Uvijek ću biti gladan pobjeda - rekao je Soldić, čija je borba dio programa KSW eventa koji počinje u subotu u 19 sati.

'Ovo je MMA, jedan udarac može odlučiti'

Antun Račić (28) također je prošao vagu uoči subotnjeg spektakla u poljskim Gliwicama. Antun 'Killer' Račić ima 21 pobjedu i osam poraza, a protivnik će mu u bantam kategoriji (do 61.3 kilograma) biti Poljak Sebastian Przybysz (4-1-0).

Vaga je Antunu Račiću pokazala 61.3 kilograma, njegov protivnik je imao 400 grama manje. 

- Nadam se da ću trećom pobjedom u KSW-u biti korak bliže borbi za KSW pojas bantam kategorije. Spreman sam za ovu borbu, kao i za svaku prije nje, pripremao sam se u Njemačkoj u UFD dvorani. Protivnik je dobar, pripremio sam se za njega kao da je najbolji na svijetu. Spreman sam na sve - rekao je Račić, koji je favorit u tom meču.

- Ovo je MMA, jedan udarac može odlučiti, naravno da mi godi kad čujem da su me proglasili favoritom, ali ja sam sam sebi favorit i napravit ću sve kako bih pobijedio - dodao je Dubrovčanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka