Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Modre' u Armeniji čekaju solidni klub i 40 stupnjeva

'Modre' u Armeniji čekaju solidni klub i 40 stupnjeva
1

Bogati gazda je predsjednik saveza i kluba, a momčad im je solidna. Kao takvog je Pyunik, Dinamova suparnika, opisao Gordan Ciprić

VIDEO

Znate kakva je, otprilike, priča ovdje. Bogati gazda, koji je i predsjednik saveza i kluba, i solidna momčad. To je Pyunik, opisao je Dinamova suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka iz Armenije u nekoliko riječi Gordan Ciprić. On je pomoćnik Ivi Šušku u Miki, klubu također iz Erevana, koji trenutačno vodi na ljestvici s dva boda više od Pyunika.
- Evo, baš u nedjelju igramo protiv njih - dodao je Ciprić, koji je otkrio da je travnjak na Nacionalnom stadionu odličan, ali bi problem mogla biti visoka temperatura.
Dinamo bi moglo dočekati 40 stupnjeva!
A spomenuti gazda je Ruben Hayrapetyan, za kojega je lakše reći čime se ne bavi, nego kako je sve zaradio milijarde. Dakle, stvorio je Pyunik - klub je osnovan 1992. - i zadnjih osam godina osvaja naslove prvaka. Uz to je Hayrapetyan, dakle, i predsjednik nogometnog saveza, ali bavio se i politikom. Pa se prije dvije godine, uoči izbora, potukao s protukandidatom i u tučnjavi ostao bez zuba.
- Naravno, u Armeniji se priča da on vuče sve konce, sa sucima i slično, a njegovi igrači zarađuju stotinjak tisuća dolara na godinu. Pyunik je poznat po sjajnoj omladinskoj školi. Gazda sad gradi novi, moderan kamp za mlade, a čak sedam mladih igrača Pyunika sad je u reprezentaciji. Neugodni su, ali Dinamo je, bude li pravi, favorit - kaže Ciprić.
Četiri je puta Pyunik došao do 2. pretkola, a dvaput igrao sa Šahtarom i oba puta prošao bolje nego Dinamo. Izgubio je 3-1 i 1-0 (2004.) te 2-0 i 2-1 (2007.). Prije 15 dana, pak, ubio se Pyunikov igrač Sargis Aroyan (18). Dobio je poziv u vojsku, koju dvije godine moraju služiti svi. No njega je to potreslo te je skočio s mosta.

JURČIĆ NIJE PRESRETAN
Kruno Jurčić na Rogli je vijest sa ždrijeba dočekao je - ne baš sretan. Čeka ga put u nepoznato, a baš to nije želio.
- Da, daleko su, a i nepoznati su. Možda im je prednost što im traje liga pa su u formi, ali to je i dobro jer ih možemo uživo analizirati - rekao je Jurčić.

SLAVEN NA BIRKIRKARU
Slaven Belupo lani je prvu europsku stepenicu preskočio na Malti, Marsaxlokk su Koprivničani pobijedili 4-0 u obje utakmice. Sad ih u prvom pretkolu Uefine Europske lige čeka Birkirkara (2. i 9. srpnja), koja je prošle sezone izgubila od Hajduka. Prođe li, Slaven će u trećem pretkolu (16. i 23. srpnja) u Makedoniju, Milanu iz Kumanova.

RIJECI LAK ZALOGAJ
Doista bi bila senzacija da Rijeka ne vidi 3. pretkolo Europske lige jer suparnik u drugome je luksemburški Diiferdange. Nekad je to bio Red Boys, koji nikad nije prošao 1. kolo u Europi, ali je zato 1984. igrao 0-0 s Ajaxom. Ali, u uzvratu je izgubio 14-0, što je rekord Kupa Uefe. U klubu igra i Hrvat, Ante Bukvić, član mlade reprezentacije Luksemburga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram