Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Modrić i Dalić odabrali: Za EP Vatreni će u dom Mourinha!

None Foto: Tottenham Hotspur 18

Kamp Tottenhama sagrađen je prošle godine, a prvi gost bila je reprezentacija Brazila. Na raspolaganju imaju kazalište, sobu za meditaciju, restoran s igračkim konzolama, 40 soba s kaminom...

Gospodo, imate kamp Leicestera, Luton Towna, Arsenala, imate i bivši kamp engleske reprezentacije, a i novi, nedavno otvoreni kamp Tottenhama, bile su ponude Hrvatskom nogometnom savezu. Nekoliko dana razmišljanja bilo je dovoljno da se prelomi - “vatreni” će tijekom Eura u kamp Spursa.

Luksuzni kamp u kojemu treniraju Jose Mourinho i njegovi puleni udaljen je svega 35 kilometara od Londona, što je idealno za otvaranje Europskog prvenstva. Druge dvije utakmice u skupini Hrvatska igra u Glasgowu, na Hampden parku, koji je od kampa udaljen 638 kilometara, čarter letom malo više od sat vremena.

Foto: Tottenham Hotspur FC

U HNS-u su prezadovoljni uvjetima koje nudi Lodge, kamp Tottenhama, a hrvatska delegacija, bez izbornika Zlatka Dalića, u inspekciju putuje sljedeći tjedan, gdje bi trebali dogovoriti detalje. Kamp je u strogoj izolaciji, a zbog golemog osiguranja navijači neće moći ni blizu. Igrači će imati potpuni mir, a to je ono što su Zlatko Dalić i igrači tražili. Inače, kamp je otvoren prošle godine, a toliko je dobar da su odmah smještaj rezervirali reprezentativci Brazila, koji su se pripremali za Svjetsko prvenstvo u Rusiji prošle godine. Neymar, Firmino, Coutinho i društvo bili su impresionirani sadržajem i izgledom kampa.

Foto: Tottenham Hotspur FC

Dok delegacija HNS-a dogovara unajmljivanje Tottenhamova kampa, izbornik Zlatko Dalić dogovara utakmice na turniru u Dohi, gdje bi Hrvatska trebala igrati protiv Portugala, Belgije i domaćina Katara ili Švicarske. Bio bi to turnir gdje bi se odmah igralo polufinale i finale.

Hrvatska reprezentacija okupit će se 23. ožujka i biti zajedno do 31. ožujka, pa bi se turnir trebao odigrati u tom terminu. HNS bi, naravno, dobro naplatio svoj dolazak u Dohu, a taj bi novac nadomjestio onaj koji će HNS morati platiti za kamp u Londonu.

Foto: Tottenham Hotspur FC

Naime, kamp Tottenhama je jedan od najluksuznijih u svijetu, a sagrađen je tek prošle godine. Menadžerica “vatrenih” ide sljedeći tjedan u London, gdje bi trebala dogovoriti detalje, a potom Daliću podnijeti izvještaj. Kako saznajemo, izbornik je zadovoljan ponuđenim i ne bi trebalo biti problema oko realizacije. Hrvatska, barem što se kampa tiče, nema baš puno vremena, jer od 15. siječnja 2020. godine mora Uefi dostaviti službenu odluku.

Restoran u kampu “vatrenih” ima veliki ekran i PlayStation 4, koji je na raspolaganju nakon ručka. Kamp ima dva kata, na svakom je dvadeset luksuznih soba, a svaka ima kamin. U prostoru za treniranje nalazi se visinska komora, masažni kreveti, soba za operacije, teretana... Odmah do teretane je kazalište, koje se može, a i najčešće se kod nogometaša koristi za trenerove sastanke i analize. Tu je i specijalni studio joge, SPA centar, dok su svlačionice napravljene amfiteatralno, kako bi trener mogao vidjeti sve s kojima razgovara.

Foto: Tottenham Hotspur FC

U kamp se ulazi kroz seosku kuću kako bi se dobio osjećaj kao da ste na farmi. Odnosno, da se osjećate kao kući. Štoviše, u dvorištu je preuređena staja u kojoj su dvije sobe, a još nije odrešeno tko će tamo provesti dane. No ono što je dobro da je svih 40 soba, nazovimo to tako, otvorenog tipa, pa će izbornik Dalić iz dvorišta imati pogleda na sve igrače. 

Komentari (19)
  • ak ima plejku 4 to je to. Vrhunac luksuza

    7. 12. 2019,   08:55
  • Najboljima samo najbolje. Zaslužili su tako nešto poslje SP u Rusiji...

    7. 12. 2019,   09:01
  • Jer imaju prostoriju za cajke, i za gospođu Kolindić da im peče kolače a uz put i zaganga!

    7. 12. 2019,   10:02