Obavijesti

Sport

Komentari 74

Modrić, Rebić i Perišić bit će u boljem stanju, ali brine Lovren

Modrić, Rebić i Perišić bit će u boljem stanju, ali brine Lovren
1

Hrvatski izbornik pozvao je istih 23 nogometaša kao za utakmice s Azerbajdžanom i Slovačkom, no tada su tek nastali problemi. Ozlijeđen je Andrej Kramarić, a debitant na pretpozivu Dino Perić

VIDEO

Zlatko Dalić danas je objavio popis kandidata na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv Mađarske (10. listopada, Split) i Walesa (13. listopada, Cardiff). Na tom popisu opet se pronašlo istih 23 nogometaša koje je hrvatski izbornik planirao koristiti u rujanskim utakmicama protiv Slovačke i Azerbajdžana. No, onda su krenuli problemi, prvo je svoj nastup otkazao Rakitić, pa se ozlijedili Kovačić i Jedvaj.

Pokretanje videa...

01:21

Vjerujemo da će ovoga puta situacija biti drugačija, da će svi momci biti spremni za listopadske obveze. I dvije važne utakmice koje bi Hrvatsku mogle trasirati na Europsko prvenstvo 2020. godine. Priča dana svakako je povratak Ivana Rakitića što veseli, Hrvatska je s veznjakom Barcelone ipak puno kvalitetnija, pa i uigranija.

Zlatko Dalić mijenjao je tek imena na pretpozivima, tamo su se u rujnu našli Andrej Kramarić, Marko Rog, Filip Benković, Mijo Caktaš, Josip Juranović i Antonio Mirko Čolak, a od njih su na reprezentativnom popisu mjesec dana 'preživjeli' tek Rog i Caktaš. Andrej Kramarić neće biti spreman za Mađarsku i Wales, dok Benkovića, Juranovića i Čolaka nema 'ni na mapi'.

Nova lica među igračima s pretpoziva su Dino Perić i Filip Bradarić. Branič Dinama igra u velikoj formi, pa se po prvi put u karijeri može nadati prilici među 'vatrenima', dok se veznjak Hajduka vratio tamo gdje kvalitetom i igračkom klasom objektivno i pripada.

Rakitić se vraća, Ćalete-Cara i dalje nema, Periću pretpoziv!
Rakitić se vraća, Ćalete-Cara i dalje nema, Periću pretpoziv!

Zanimljivo je notirati da se među 23 igrača koje je Dalić pozvao nije našao nijedan hajdukovac iako su "bili" prva momčad lige i iako se reprezentacija vraća na Poljud nakon više od četiri godine. No dvojica (Caktaš i Bradarić) su na pretpozivu, a Josip Juranović je sad ispao iako je bio na klupi u Bakuu.

No što se promijenilo u proteklih mjesec dana? Što Dalića može veseliti, a što brinuti?

S ovog popisa dvojica su i dalje u velikim problemima s minutažom; Dejan Lovren i Lovre Kalinić praktički ni ne konkuriraju za utakmice svojih klubova u engleskoj Premier ligi. I kako sada stvari stoje, teško da će se to ubrzo promijeniti. A Lovren je ključna figura hrvatske obrane, lider i nosilac naše zadnje linije. I to brine, jako brine.

Velik broj igrača doći će u puno boljem fizičkom stanju nego što su bili u rujnu. Puno veći broj utakmica u nogama imat će Luka Modrić, Ivan Perišić i Ante Rebić, pa bi Hrvatska u ofenzivnom dijelu igre trebala biti još razigranija, još opasnija. I efikasnija, to je bio najveći problem 'vatrenih' u Azerbajdžanu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Pokretanje videa...

02:58

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu