Obavijesti

Sport

Komentari 107

Modrić: Volio bih da su Messi i Ronaldo bili na dodjeli nagrada

Modrić: Volio bih da su Messi i Ronaldo bili na dodjeli nagrada
1

Mogu samo obećati navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe, za klub i za njih. Htio bih zahvaliti navijačima na svakodnevnoj podršci otkad sam došao u klub, rekao je Modrić

VIDEO

Hrvatski kapetan Luka Modrić vratio se u utorak u Madrid nakon što je dan ranije u Londonu osvojio nagradu Fife za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini prilikom čega je rekao kako igračku karijeru želi završiti u Real Madridu:

- Nikada se nisam vidio izvan Real Madrida. Volio bih ovdje završiti karijeru, no vidjet ćemo što će biti u budućnosti jer je ovo izuzetno zahtjevan klub. Potrebno je stoga ići korak po korak, godinu za godinom - rekao je 33-godišnji Modrić za španjolsku radijsku postaju Cadena SER.

Prošli mjesec se nagađalo da bi mogao otići u milanski Inter koji je potvrdio interes, no nije poslao ponudu Real Madridu. S europskim prvakom ima ugovor do ljeta 2020. godine.

Modrić se u noći s ponedjeljka na utorak vratio iz Londona sa svojim suigračima Sergijom Ramosom, Marcelom, Raphaelom Varaneom i Thibautom Courtoisom koji su bili uvršteni u najbolju momčad svijeta. U utorak su trenirali pripremajući se za gostovanje u srijedu u Sevilli. Nakon pet odigranih kola vodeća Barcelona i Real Madrid imaju po 13 bodova, a Sevilla 7.

 - Mogu samo obećati navijačima da ću nastaviti davati sve od sebe, za klub i za njih. Htio bih zahvaliti navijačima na svakodnevnoj podršci, ne samo u zadnje dvije ili tri godine, nego od kada sam došao u klub - napomenuo je Modrić.

Vezni igrač je bijeli dres obukao u ljeto 2012. godine. Kaže kako mu je od tada puno pomogao Predrag Mijatović, bivši crnogorski napadač Real Madrida.

- On mi je od dolaska ovdje bio jako važna osoba, te ima svoj udio u mojim nagradama - rekao je Modrić.

Mijatović mu se obratio preko Cadene SER te mu čestitao na nagradi, napomenuvši kako ju je zaslužio i kao nogometaš i kao osoba. Svoj pokal dobiven u Londonu donio je na trening u klupski sportski centar na sjeveru Madrida, gdje su se igrači fotografirali s trofejima.

 - Ne znam jesam li najbolji na svijetu, no sviđa mi se što se govori o meni. Kada te za najboljeg izaberu kolege iz profesije moraš se osjećati dobro. Ovo mi je bila najbolja godina u karijeri - dodao je Modrić.

U 2018. godini osvojio je s Real Madridom Ligu prvaka, proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom igrao u finalu, a zatim je dobio priznanje za najboljeg nogometaša Europe u organizaciji europskog saveza Uefe.

On sam je prilikom glasovanja za nagradu Fife dao bodove Raphaelu Varaneu, Cristianu Ronaldu i Antoineu Griezmannu, ali ne i Lionelu Messiju koji je upravo Modriću dao maksimalnih pet bodova.

- Nisam to znao, drago mi je da mi dodijelio pet bodova - rekao je Modrić te dodao:

- Messi je zajedno s Ronaldom jedan od najboljih, no potrebno je na umu imati posljednju sezonu. Ove godine ja sam tako glasovao te vjerujem da je to pošteno. To je moje mišljenje i nemam ništa za dodati.

Kapetan Barcelone i Argentine prošle sezone je s klubom osvojio španjolsko prvenstvo i kup, a sa 34 gola bio najbolji strijelac europskih liga dok je s Argentinom ispao u osmini finala Svjetskog prvenstva od kasnijeg pobjednika Francuske.

Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Ronalda i Messija koji su se na ovom postolju mijenjali od 2008. godine. Njih dvojica nisu došla u London.

- Volio bih da su bili ondje - rekao je Modrić.

Igrači Real Madrida smatraju da je zaslužio ovu nagradu. Kapetan Sergio Ramos svojih je pet bodova dao upravo suigraču s brojem 10 na leđima.

Podno Velebita rodna je kuća najboljeg nogometaša svijeta
Podno Velebita rodna je kuća najboljeg nogometaša svijeta

- Gledajući razinu na kojoj igraju, nagrada je mogla pripasti Messiju, Crisu ili Luki. Bilo bi jednako zasluženo. No kada su je svojedobno dali Messiju, također su ju mogli dati Andrésu Iniesti ili Xaviju Hernándezu tako da sam se ja odlučio za Modrića.

U utorak su mu čestitali suigrači koji nisu bili na dodjeli u Londonu.

 - Želim da me suigrači u svlačionici i dalje zovu Luka, a ne The Best (Najbolji) - napomenuo je hrvatski reprezentativac za radijsku postaju Cope.

Što se tiče govora održanog prilikom preuzimanja nagrade u Londonu kaže da ga nije imao pripremljenog.

- Nisam ništa pripremio za držanje govora, sve je izašlo samo od sebe, nadam se da se svidjelo ljudima - rekao je. 

U njemu je spomenuo nekadašnjeg hrvatskog kapetana Zvonimira Bobana, koji mu je bio uzor, te reprezentaciju koja je prije 20 godina na Svjetskom prvenstvu osvojila brončanu medalju.

- Ta generacija mi je bila sve. Uvijek sam govorio da bih htio nešto osvojiti s Hrvatskom, a ove godine smo došli do finala - rekao je Modrić za Cadenu SER.

Prije dva mjeseca se vratio iz Rusije sa srebrnom medaljom koja je najveći uspjeh hrvatskog nogometa.

- Nemam riječi kojima bih iskazao koliko sam sretan - zaključio je.

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida