Obavijesti

Sport

Komentari 19

'Nisam htio nikome ništa reći. Mama je zaplakala kad je čula'

'Nisam htio nikome ništa reći. Mama je zaplakala kad je čula'
2

Dario Melnjak (26) po prvi je put dobio poziv izbornika Dalića te će protiv Walesa s Bornom Barišićem konkurirati za mjesto lijevog beka. Nadao se ovome dugo vremena, a sad želi pokazati koliko vrijedi

VIDEO

Nadao sam se ovom pozivu i jako sam pozitivan što se toga tiče. Nisam bio euforičan, ali sretan sam jer se moj trud i rad isplatio. Saznao sam za poziv malo prije ostalih, ali nisam javio nikome kod kuće, Želio sam da sami saznaju - javio nam se novi hrvatski reprezentativac Dario Melnjak.

Ništa nije znala ni Darijeva mama koja je za sinov poziv u reprezentaciju saznala od poslodavca.

- Došao sam do nje i rekao joj da mora počastiti. Ona me začuđeno pogledala i pitala o čemu pričam pa sam joj odgovorio da je njezin 'mali' pozvan u reprezentaciju. Tada su je obuzele emocije kao što bi i svaku majku - rekao nam je vlasnik tvrtke Fotex, Bojan Fošnar.

Poslije 11 sati i objave reprezentativnog popisa, Dariju su počele stizati poruke, Na neke je odgovorio, dok na većinu jednostavno nije stigao. Bilo je tu i masu poziva i poruka podrške.

- Kad vidiš da su ljudi toliko sretni zbog tebe to puno znači. Svi su mi oni velika podrška i veliko hvala onima kojima nisam stigao odmah odgovoriti - kaže Melnjak.

S nogometom je počeo u Nedeljancu iz kojeg je prešao u redove trećeligaša Zeline s kojim je ušao u drugu ligu, a nakon toga je otišao u Slaven Belupo. Dobrim igrama u redovima 'farmaceuta' otišao je u Lokeren.u kojem se nije naigrao već je bio na posudbama u Neftchiju i opet u Slavenu iz kojeg je otišao u slovenske Domžale.

HNK Cibalia - NK Slaven Belupo

U Domžalama je doživio 'renesansu' i završio u dresu Caykur Rizespora za 60 tisuća eura. Danas prema Transfermarktu vrijedi 500 tisuća eura, a ta će cijena sigurno skočiti kad zaigra za reprezentaciju.

- Moj je nogometni put predobar i ne bih ga mijenjao. Puno sam toga naučio u svim klubovima u kojima sam igrao i mislim da me taj put oblikovao na pravi način - objasnio je novi hrvatski reprezentativac. 

Od loptanja ispred kuće do reprezentacije

U dresu Hrvatske zaigrat će s bratićem Markom Rogom (23) s kojim je i počeo igrati nogomet u tadašnjoj školi nogometa Fotex Nedeljanec.

- Čuli smo se ovih dana, ali i odmah poslije objave. Presretan je kao i ja i jedva čekam da zaigramo zajedno. Nekad je to bilo pred kućom, a sutra u reprezentaciji - rekao je sretno Dario.

S 26 godina prvi je put pozvan u seniorsku selekciju reprezentacije, a nastavi li igrati trenutnom formom, to sigurno neće biti zadnji poziv. Ove je sezone u dresu Rizespora odigrao 15 utakmica i zabio četiri gola uz dvije asistencije. S predzadnjeg, 17. mjesta, Rizespor je stigao do respektabilnog devetog mjesta turske lige sa 8 pobjeda, 5 remija i 3 poraza s Melnjakom na terenu. 

- Puno mi znači što ću prisustvovati samom okupljanju, a kamoli zaigrati u dresu reprezentacije. Nisam razmišljao o startu u početnoj jedanaestorki jer je već ovo velika stvar. Ali ja ću na treninzima dati sve od sebe kao što sam to činio svugdje gdje sam bio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lijepo iznenađenje prije odlaska ❤⚽ #NicetoseeU#bro :) :)

Objavu dijeli Dario Melnjak (@d_melnjak)

Velika nagrada će nakon kvalifikacijskog susreta protiv Walesa u Osijeku, Melnjaku i Rogu biti nastup pred domaćom publikom u Varaždinu, 11. lipnja, u prijateljskom ogledu protiv Tunisa. 

- Ma to će sigurno biti velika čast, zaigrati pred obitelji i prijateljima. Ali idemo korak po korak, prvo Wales i kvalifikacije, a onda sve ostalo. Ostvario mi se san o pozivu u reprezentaciju, a sad samo mogu pokazati što znam na terenu i nadati se da ću onda protiv Tunisa zaigrati i pred svojima - završio je novi hrvatski reprezentativac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom