Obavijesti

Sport

Komentari 6

Molimo Grad i HNS za pomoć jer mi više ne možemo sami!

Molimo Grad i HNS za pomoć jer mi više ne možemo sami!
3

'Grad mora prepoznati naš rad i odlučiti želi li da klub opstane ili ne. Igrači su nam oprostili preko pola milijuna kuna. Svi su izašli u susret osim Ferde Milina i Josipa Španjića', rekao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadra

VIDEO

Danas je sa Stanova prema Gradu Zadru i Hrvatskom nogometnom savezu odaslan klasičan vapaj. Zadarski drugoligaš je kao i mnogi u Hrvatskoj pred nepremostivom financijskom provalijom.

Direktor Svetko Ćustić obratio se javnosti, a prvenstveno gradskim strukturama:

- Dug prema bivšim igračima, trenerima i dobavljačima, koji je prema izračunu ljudi u klubu iznosio oko 4 milijuna kuna, umanjen je za preko milijun i pol kuna. Tu se mora dodati i kako su igrači oprostili preko pola milijuna kuna potraživanja. Svi su bili spremni za dogovor osim Ferde Milina i Josipa Španjića. Moja vizija ide u smjeru da javnost mora znati kako ovaj klub funkcionira danas, a kako je funkcionirao u prošlosti. Cijela radna zajednica i igrači od rujna 2016. godine naovamo redovito primaju plaću, a plaćeni su i pripadajući porezi i doprinosi. Bez podrške Grada ne bi uspjeli u svemu ovome i nadam se kako će suradnja biti još i bolja - govorio je Ćustić, a prenosi zadarski Sport 023.

Rijeka: HNK Rijeka i NK Zadar odigrali prijateljsku utakmicu

Gradski proračun za ovu godinu NK Zadru namjenjuje 1,25 milijuna kuna, a direktor tvrdi da klub normalno ne može funkcionirati bez cca. 3 milijuna godišnje:

- Klub više ne može sam! Treba nam pomoć! Pomoć od Grada, a onda ćemo dobiti pomoć i od Hrvatskog nogometnog saveza i ostalih važnijih struktura. Grad mora prepoznati naš rad i odlučiti želi li da klub opstane ili ne. Ostvarili smo dobar sportski rezultat ali da bi napravili još veći iskorak moramo se pojačati s igračima koji donose dimenziju više. Mi želimo ući u Prvu ligu i tamo se zadržati. Plan je da to bude 2020. godine.

U Zadru ni vlasnička struktura nije riješena. Traje sudski postupak zbog kojeg je blokirano 35,06 % dionica bivšeg vanjskog suradnika kluba, Rene Sinovčića.

- Kad se riješi pitanje dionica ja NK Zadar vidim kao zdravu sredinu u kojoj će se razvijati naši mladi igrači koji će kasnije postati okosnica kluba. Ponosan sam i na omladinsku školu našeg kluba. Broj je sa 200 narastao na preko 400 polaznika - rekao je direktor Nogometnog kluba Zadar, Svetko Ćustić.

Još 2,5 milijuna kuna duga. I preko 1,5 milijun za ovu godinu koje tek treba nabaviti... Zadar je ponos hrvatskog sporta, a NK Zadar je 'klasični Hrvat'. U dugovima, a uz sav trud i napor ne vidi kako će uspjeti skrpati kraj s krajem. Pretužno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu