Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MOO istražuje Armstrongovu brončanu olimpijsku medalju

None Foto: REUTERS

MOO će smjesta započeti proces vezan uz Lancea Armstronga i ostalih vozača vezano uz Olimpijske igre i njihovu budućnost na Igrama, stoji u priopćenju MOO-a

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) pokrenuo je istragu oko osvojene brončane medalje Lancea Armstronga na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine...

MOO se odlučio istragu započeti nakon što je Međunarodna biciklistička federacija (UCI) potvrdila dokaze Američke antidopinške agencije (USADA) i zbog sustavnog dopingiranja oduzela Armstrongu sedam osvojenih naslova na Tour de Franceu osvojenih između 1999. i 2005. godine.

"MOO će smjesta započeti proces vezan uz Lancea Armstronga i ostalih vozača vezano uz Olimpijske igre i njihovu budućnost na Igrama. MOO je uvažio odluke UCI-a i pozdravlja sve mjere koje će rasvjetliti u potpunosti ovu epizodu i omogućiti reformaciju ovog sporta i omogućiti mu da krene naprijed", stoji u priopćenju MOO-a.

Iako MOO ima statut koji onemogućava revidiranja rezultata iz prošlosti unatrag osam godina, podpredsjednik MOO-a Thomas Bach natuknuo je kako bi u "slučaju Armstrong" mogla biti napravljena iznimka.

- USADA-ino izvješće dalo je neke smjernice da je povrijeđen olimpijski statut. Moramo preispitati cijeli slučaj i vidjeti kojim putem krenuti - rekao je Bach.

Komentari (2)
  • Nisam sretan kad sam pročitao ovo. Nije on obrukao samo sebe več naštetio biciklističkom sportu. Zato ga i treba primjerno kaziti.

    2. 11. 2012,   08:37
  • Svakome tko je pao na dopingu ne treba oduzeti šansu za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, jer pojedinci u lijekovima za bolove koje dopiju mogu biti pozitivni na doping, tako da se svakom pojedinom učesniku treba pristupiti i donijeti individualne odluke.

    2. 11. 2012,   00:58