Obavijesti

Sport

Komentari 20

Kopić: Nema Letice, Nižića... Ali idemo se 'potući' s Rijekom

Kopić: Nema Letice, Nižića... Ali idemo se 'potući' s Rijekom
1

Momčad mu je desetkovana, u srijedu igraju utakmicu sezone, finale Kupa, no unatoč svemu navedenom Željko Kopić najavljuje kako na Rujevici protiv Rijeke neće biti kalkulacija...

VIDEO

Ulazimo u sam finiš sezone, ostali smo živi u pravom natjecateljskom smislu u oba natjecanja. Sada smo fokusirani samo na Rijeku, bilo koji oblik kalkulacija ne dolazi u obzir. To nije način na koji radimo, treniramo, to nije Hajduk. Rijeka je apsolutni favorit, želimo kvalitetan rezultat... Vjerujem da su svi svjesni važnosti obje utakmice, svaki igrač ima jasnu sliku zahtjeva, vidite i da su navijači čekali cijelu noć za ulaznice za Kup, i zato želim da momčad i svaki pojedinac budu na najvišoj razini, najavljuje Željko Kopić završnicu sezone.

Kakva je situacija s Leticom?

- Karlo ne ide s nama na put, imao je taj problem u utakmici s Osijekom, ostaje u Splitu raditi i vidjet ćemo što će biti dalje za Kup. Grbić isto ima problema s ozljedom, na golu će biti Dante Stipica, a rezervni golman Davor Matijaš.

Nižić, Savvas...? Igraju li, hoće li biti kalkulacija?

- Nižić još uvijek nije spreman, Fomitschow i Toma Bašić imaju kartone, Letica i Grbić su ozlijeđeni, Almeida također ima određenih problema... Caktaš i Savvas se vraćaju u konkurenciju. Neće biti kalkulacija, to je trenutno stanje.

Tko će biti na boku, Steliano ili Memolla?

- Nisam do sada izlazio sa sastavom pa neću ni sada. 

Kako igračima usaditi svijest da je i Rijeka bitna, a ne samo finale Kupa?

- Na svim sastancima i u pripremi utakmice naglasak je isključivo prema Rijeci. Očekuje nas zahtjevna utakmica i protivnik, bilo koji vid razmišljanja osim na tu utakmicu nije poželjan smjer.

Imate li unutarnje snage za ove dvije utakmice, možete li odigrati kvalitetno, osvojiti drugo mjesto i Kup?

- Imali smo i dobrih stvari i onih koje nisu bile na razini. U finišu sezone to se ostavlja iza sebe. Ne bih se želio vraćati, želim da razina svijesti bude prava i ja apsolutno vjerujem da imamo snage, mudrosti i kapaciteta za dvije utakmice, što se od nas i očekuje.

Made in Osijek: Bećarac vlada HNL-om i to s tri mušketira...
Made in Osijek: Bećarac vlada HNL-om i to s tri mušketira...

Dodatan motiv trebao bi biti drugo mjesto ili osvojeni Kup, kao i privilegija da se uključujete tek u treće pretkolo?

- I taj podatak, ali i borba za drugo mjesto i trofej su dodatni motivi. Svaka utakmica za igrače Hajduka je dodatan motiv i razlog što vjerujem da će svaki pojedinac biti na najvišoj mogućoj razini. 

Rijeka se konsolidirala u završnici. Dobili ste ih na Rujevici, znači da imate recept?

- Rijeka ima stabilnost u vođenju, imaju kvalitetnog trenera i bez obzira na dolaske i odlaske treba im određeno vrijeme da se stvari poslože, da se dođe do mehanizama u igri. Oni imaju iste zahtjeve, brzi protok lopte, brzu reakciju nakon izgubljene lopte... Igraju dobro, bit će motivirani završiti sezonu na pravi način, tako da nas očekuje teška utakmica...

Kakva je atmosfera u momčadi?

- Sve stvari koje se događaju u ovih tjedan dana moramo ostaviti iza sebe, moramo biti maksimalno odgovorni prema klubu i ovo što je ostalo odraditi na pravi način, a onda svatko za sebe rješavati što dalje. Hajduk je taj koji nas motivira i obvezuje na sve, bez obzira kako vidimo budućnost. Ne želim ulaziti u daljnje kontekste, osim da svatko da sve od sebe iz respekta prema klubu.

Koliko su na Saida djelovali okolni događaji, je li ga ovo sve skupa što se događalo uzdrmalo?

- U životu, pa i u sportu, imate stvari koje vas drže stabilnim i one koje vas destabiliziraju. Za Saida je bilo stvari koje su ga uznemirile i maknule mu fokus, ali situacija je takva, pripremamo se na način da izvučemo sve pozitivno, da bude maksimalna energija i fokus. Dobro trenira, vjerujem da će biti ok i za ove dvije utakmice.

Karlo Letica sigurno propušta Rijeku, a možda i finale kupa...
Karlo Letica sigurno propušta Rijeku, a možda i finale kupa...

Hoće li borba u sredini terena biti presudna?

- Rijeka jako puno naglaska stavlja na vezni red koji daje dinamiku igre. To je njihova snaga, djeluju dobro, ali siguran sam da ćemo se postaviti na pravi način i da ćemo biti pravi i odgovoriti u onim elementima u kojima želimo biti. 

Koliko Bjelica može dignuti Dinama?

- Sve što znam o njemu je da je veliki profesionalac, da kvalitetno radi, da ima europsko iskustvo i da će učiniti sve da u kratkom razdoblju svoje ideje prenese igračima. 

Koliko ste zadovoljni Futacsom i Almeidom, jer igra je u zadnje vrijeme patila zbog želje da ih se vrati u formu kroz minutažu za finale Kupa?

- To je bio naš plan, da dobijemo igrača koji nam može osigurati napadački potencijal. Almeida ima određenih problema i neće konkurirati za Rijeku, za finale Kupa ćemo vidjeti. Razumijem da nakon tolikog razdoblja povratka igraču treba određeno vrijeme da dođe u pravo stanje, ali sve je podređeno završnici, a analizu ćemo napraviti nakon finala. 

Rijeci je dovoljan i bod za drugo mjesto?

- Oni će se postaviti kao i inače na svom terenu, izuzetno agresivno, napadački, s puno energije. Mi ulazimo bez kalkulacija, pripremamo se da se sportskim rječnikom rečeno potučemo i dobijemo utakmicu.

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...