Obavijesti

Sport

Komentari 2

‘More je smeđe i smrdi, ali ne bojim se da ću pokupiti bolest’

‘More je smeđe i smrdi, ali ne bojim se da ću pokupiti bolest’
1

ČETIRI PUTA U RIJU Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović svako malo je putovao u Rio de Janeiro kako bi se pripremio za uvjete koji ga čekaju na Olimpijskim igrama

VIDEO

Internet su ponovno preplavile fotografije smeća u zaljevu Guanabara, u kojem će se najbolji svjetski jedriličari boriti za olimpijske medalje. No Tonči Stipanović, koji je posljednjih mjeseci često boravio u Riju, kaže da stvari nisu ni tako grozne kako ih se prikazuje.

- More definitivno nije čisto, ali nije takva drama. Sve to smeće se nakupilo u dnu uvale, u dijelu u kojem ne jedrimo. Ima smeća, ali ne pretjerano - rekao je Stipanović nakon dolaska u apartman u kojem će boraviti tijekom Igara.

Jedriličari nisu u Olimpijskom selu, koje je daleko od regatnog polja. Nasreću po ostale sportaše. U taj se zaljev slijeva dvije trećine kanalizacijskog otpada višemilijunskog Rija.

- More nije bistro, smeđe je i smrdi, ali nije tako strašno kao lani, dosta se popravilo stanje. Imali su u planu završiti kanalizacijski sustav, na putu s aerodroma vide se tragovi radova, ali nije završeno na vrijeme - kaže naš jedriličar u klasi Laser, koji se ipak ne boji da će pokupiti nekakvu boleštinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bio sam već četiri puta u Riju i nije mi se ništa dogodilo, zato ni sad nema straha. Ponio sam probiotike, pazim se - objasnio je 30-godišnji Splićanin, koji je u Londonu 2012. bio četvrti.

Zbog pogreške u plovu za medalje zaradio je kazneni okret i ostao bez bronce.

- To su mi bile prve Igre. Imao sam sve u svojim rukama, ali malo nedostatak iskustva, malo peh... Sad sam puno iskusniji, znam na što trebam paziti. Cilj je medalja, ali ne nabijam si presing. Ići ću dan po dan i nastojati biti što bolji - najavio je.

Kladionice ga smatraju trećim favoritom u Laseru. Medalje predviđaju i Ivanu Kljakoviću Gašpiću te Fanteli i Mareniću.

- S obzirom na konkurenciju, Šime i Igor imaju najveće šanse. Ali ne treba zaboraviti ni Tinu Mihelić, koja bi mogla iznenaditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...