Obavijesti

Sport

Komentari 26

Moro je majstor enigmatike, a ime je dobio po pokojnom djedu

Moro je majstor enigmatike, a ime je dobio po pokojnom djedu
4

Na turnir u Ivanić Gradu došao je u dresu Hajduka s autobusom Hajduka, a otišao je u Zagreb s Dinamovim autobusom. Nikola Moro je prvi gol u dresu Dinama posvetio pokojnim djedovima, Nikoli i Anti

VIDEO

Nikola je sjajan momak, volim ga kao sina. Što mi u Dalmaciji kažemo, on je dite koje treba svićom tražiti. Eto koliko je dobar, kaže nam Mladen Bosančić Cigo, jedan od prvih trenera veznjaka “modrih” .

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:37

Moro je prve nogometne korake napravio u Solinu, gradu u kojemu je odrastao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Došao je klub već sa šest godina. Vodio sam ga godinu dana, a bio je toliko dobar da je igrao za čak tri godišta - prisjeća se trener Bosančić i nastavlja:

- I u školi je tad bio sjajan. Vidjelo se i dok je igrao za Solin da bi mogao postati velik igrač. Danas to Nikola svakako je.

Bio je u Hajduku, ali Dinamo je bio spretniji i doveo ga je.

Otac Miro, veteran legendarne 4. gardijske brigade, pregovarao je s Goranom Vučevićem.

- Vučević je tad bio šef omladinskog pogona u Hajduku, Miro je tražio da ga oslobode plaćanja članarine, troškova nekih turnira i da Nikoli daju opremu. Dao je rok Vučeviću da mu se jave do Velike Gospe, ali oni to nisu učinili - kaže Bosančić i dodaje:

- Dinamo ga je već često pratio u to vrijeme. Došao je autobusom iz Splita u dresu Hajduka na turnir u Ivanić Grad, a s tog je turnira otišao u Zagreb kao igrač Dinama.

Nikola je danas postao važna karika Dinama, sjajno se oporavio od teške ozljede koljena u ožujku prošle godine. Puknuo mu je prednji križni ligament na utakmici mlade reprezentacije u Velikoj Gorici. Jučer je Moro proslavio 21. rođendan, najbolji dar bio bi mu sigurno prolazak u četvrtfinale Europske lige.

On će u na Stadionu svjetla mijenjati kartoniranog Ivanja Šunjića. U velikoj je formi, pokazala je to i utakmica protiv Rijeke. Bio je sjajan, na trenutke i briljantan. Asistirao je za prvi gol i zabio treći za potvrdu pobjede u derbiju HNL-a.

- Spreman sam, igrat ću u Lisabonu na poziciji šestice. Igrao sam tu poziciju puno puta - rekao nam je dva dana uoči velikog sraza u Lisabonu Nikola Moro.

- Ovo je za mene dosad najveća utakmica u karijeri. Meni trener Bjelica ne daje motivacijske knjige za čitanje, ali mi pomaže savjetima vezanim za moju poziciju - kaže Nikola.

U slobodno vrijeme Nikola Moro, kao i mnogi nogometaši, igra PlayStation, ali to mu nije jedini hobi. Ima još jedan, koji mu je još draži od videoigara.

- Obožavam rješavati križaljke. Volim enigmatiku. Volim uz križaljke provoditi slobodno vrijeme - otkrio nam je u jednom razgovoru Dinamov igrač s brojem 27, koji je prvi gol u karijeri u dresu “modrih” posvetio pokojnim djedovima, Nikoli i Anti. Tad je iz svlačionice 2017. godine u Koprivnici izašao sa slikom pokojnih djedova, po Nikoli je dobio i ime. Ponosno je pokazao sliku i rekao da je to za njih dvojicu.

Mnogi prijatelji iz Solina bili su na utakmici protiv Benfice u Zagrebu. I on je morao osigurati puno ulaznica.

- Među mojim prijateljima tamo najtraženiji je moj dres iz Dinama, a sigurno imam puno navijača u Solinu. Ne znam koliko je tamo sada dinamovaca zbog mene, ali ima ih - završio je Moro, koji vjeruje u eliminaciju Portugalaca.

Samo da u njemu u četvrtak navečer proradi poznati dalmatinski dišpet. Ne sumnjamo u njegovo znanje i u igračku klasu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram