Obavijesti

Sport

Komentari 10

Moroni, Kraljeve Bebe, Zatvor i ostala bizarna imena klubova...

Moroni, Kraljeve Bebe, Zatvor i ostala bizarna imena klubova...

Gdje se u derbiju susreću WhaWha i Chicken Inn? Kakvi su to klubovi uopće u pakistanskoj ligi? Kako na tablici stoji FC Komisija za mesnu industriju? Na sve to, i još više, odgovore dajemo u tekstu

VIDEO

10. FC Big bullets (Malavi)- svi u superbus po nove pobjede!

U Africi ništa nije nemoguće, pa ako Mozambik na zastavi može imati AK47, zašto onda ne bi postojao klub zvan Big Bullets? Iako vjerojatno prvi put čujete za njega, ovaj klub ima navijačku bazu od šest milijuna ljudi, te preživljava zahvaljujući donacijama navijača. Unutar države djeluje i klub koji je poveznica glazbe i oružja, međutim, MTV Max Bullets nedavno je kliznuo u drugu ligu Malavija.

9. Chicken Inn. (Zimbabve)  - sportski direktor odabrao je casual eleganciju za predstavljanje novog igrača

“Gamecocks are well known for their courage in battle and willingness to fight to death” - njihov je moto, a Gamecocks, točno pretpostavljate, njihov je nadimak. Zimbabve ima ligu punu klubova čudnih imena, a neki od njih su: Triangle, Tsolotsho, Highlanders, WhaWha.

8. King Faisal Babes (Gana) - mladi navijač koji je sanjao kako će mu slika jednog dana izaći u hrvatskim medijima

Evo nas još u Africi, ovaj put Gani. Klub Bebe kralja Faisala je u vlasništvu Saudijaca, te je nazvan po njihovom slavnom kralju. Nažalost, klub je u svojoj povijesti dva puta ispadao u niži rang, prvi put 2011., drugi put 2014. i nisu se uspjeli vratiti među elitno društvo. Za prvo ispadanje kriva su dva Hrvata - pod Miroslavom Buljanom 2011. počeo je pad, on je izdržao samo dva mjeseca, a nakon njega na klupu je sjeo Zdravko Lugarušić, no više im nije bilo spasa.

7. Semen Padang (Indonezija) - Ultra pokret sve je jači u Indoneziji, a u desnom kutu imamo naopaku njemačku zastavu

Klub je nazvan po tvornici cementa, a ne po nečemu drugome. Svoj kruh tamo zarađuje i naš susjed, bivši BIH reprezentativac i igrač Istre Muamer Svraka. On  je prošle sezone otišao u Indoneziju oživjeti karijeru. Trenira ih veliki Nil Maizar, čija stranica na Wikipediji ponosno ističe par odrađenih treninga na početku devedesetih sa Spartom Prag. 

6. LLanfairpwll (Wales) - Subotom, kažu lokalci, na ovoj tribini bude pravi pakao


Llanfairpwll, punog imena Clwb Pel Droed Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch Football Club je velški klub koji dolazi iz Llanairpwllgwny... da skratimo, istoimenog grada. Nastao je davne 1899. i otad stvara ljudima probleme pri čitanju i izgovaranju. Klub je poznat po nevjerojatnoj lojalnosti trenerima, u 30 godina samo su četiri čovjeka sjedila na klupi. 

P.S - sigurni smo da nitko nije pokušao istetovirati ime kluba

5. Insurance Managment Bears (Bahami) - kineski turisti hodočaste na Bahame pogledati svoj omiljeni klub

Nastali su tako što je lokalni biznismen odlučio osnovati nogometnu ekipu, pa je skupio neke momke s fakulteta i rekao im: Dečki sad ste Medvjedi. Međutim, prešutio im je da je puno ime kluba Insurance Managment Bears. Klubu ide sjajno, u 20 godina osvojili su mnoge troeje, što čini život u tropskom raju još ljepšim. 

4. Pakistanska liga - retro je ovdje stvar sadašnjice. Na desno vidimo velikog obožavatelja Zorana Vulića.

Ovdje optužba "vi ste državni klub" ne vrijedi ništa, jer više-manje, svi su državni. Zrakoplovstvo, Mornarica, Vojska, Ministarstvo prometa... svi imaju svoj klub. Liga je prepuna derbija i imaju samo jedno pravilo - ono o broju stranaca. Maksimalan broj po momčadi su dva stranca, što svakako pogoduje razvoju mladih talentiranih igrača. 

3. Deportivo Moron (Argentina) - Moroni toliko treniraju, da su razorali teren.

Nakon Afrike, Azije, Sj. Amerika i Europe evo nas u Južnoj Americi. U predgrađu Buenos Airesa, postoji mjestašce Moron. Ponosni su vlasnik trećeligaša, čiji stadion od 32 tisuće mjesta jako često pune. Mjesto Moroni nije pretjerano omiljeno među Argentincima, jer iz njega potječe posljednji argentiski diktator Reynaldo Bignone. Čovjek ne uživa u starosti, već služi doživotnu kaznu.

2. Botswana Meat Comission- karuseli kroz grad česta su pojava ovdje

Ljudi koji se u ovim trenucima brinu da stanovnici Bocvane ne obole od salmonele ponosni su vlasnici nogometnog kluba. Najveći rivali unutar lige su im Naughty Boysi, koji bez problema napune njihov stadion od 20 tisuća mjesta. 

1. Tanzania prisons - Ne, rezultat nije 51-0, već netko nije napravio brojke veće od pet, pa je ovdje 51=6

Za kraj, Tanzanija. Zemlja gdje zatvori imaju svoj nogometni klub. Koji ima ovakav semafor. I ovakav stadion.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka