Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Moskva ne želi Englezima prepustiti finale LP-a

None Foto: worldstadiums.com

Ruski nogometni savez (UFR) ne želi se odreći domaćinstva svibanjskog finala Lige prvaka u korist nekog engleskog odredišta

Ideju su lansirali britanski tiskani mediji sugeriravši da je finalu svakako mjesto u Engleskoj budu li se u njega plasirala dva engleska kluba. Kao glavno mjesto organizacije predložili su Wembley. Bez da je Europska nogometna federacija (Uefa) stigla išta izreći, takvu su mogućnost otklonili Rusi, koji su još prije nekoliko godina određeni kao domaćini.
Utakmica će se tako, kako je i planirano, odigrati 21. svibnja na moskovskom stadionu Lužniki.
- Ideja je apsurd. Onaj tko to predlaže, ignorira pravila. Takva je promjena nemoguća, jer se odluka o domaćinstvu obično donosi tri godine unaprijed - izjavio je Andrej Malosolov, glasnogovornik UFR-a dodavši:
- Osim toga, do finala je preostalo još vrlo malo vremena i s pripremama smo već poprilično odmakli. Dosta nas je to i koštalo, tako da bi nas gubitak organizacije teško oštetio.
Vođe Engleskoga nogometnog saveza (FA) načelno su podržali ideju otočkih tiskanih medija odredivši se da bi preseljenje utakmice olakšalo i sigurnosno pitanje. U ovom trenutku, smatraju, treba strahovati od sudara engleskih navijača s ruskim huliganima dođe li na kraju do sveengleskog finala Manchester Uniteda s Chelseajem ili Liverpoolom.

Komentiraj, znaš da želiš!