Obavijesti

Sport

Komentari 306

Slavonska fešta! Mance slomio Splićane, ništa od prve pozicije

Slavonska fešta! Mance slomio Splićane, ništa od prve pozicije
7

Dinamo i Rijeka odgodili su svoju utakmicu, ali Hajduk je izgubio 0-1 pa ni nakon nevjerojatna 1393 dana nije ni privremeno zasjeo na vrh lige! Utakmicu je, nakon dva promašena zicera, odlučio Antonio Mance

VIDEO

Više od 200 dana Osijek nije poražen u svom Gradskom vrtu, a najnovija 'žrtva' goropadne slavonske momčadi bio je splitski Hajduk... Osijek-Hajduk 1-0!

Hajduk je, nakon one šanse propuštene u Koprivnici, pored Drave imao još jednu prigodu da barem privremeno zasjedne na prvo mjesto Prve HNL, ali nije došao ni do boda pa ni nakon nevjerojatna 1393 dana nije ni privremeno došao do vodeće pozicije.

Počelo je šansom Jradija, a odlični Riječanin na Osijekovom golu Ivica Ivušić loptu je skrenuo taman toliko da se odbije u gredu, a od grede van gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osijek je prvih pola sata igrao na kontre, a onda stisnuo Splićane pa ih matirao preko još jednog Riječanina u slavonskome bijelom dresu, Antonija Mancea.

Dolček je u 34. minuti kiksao, Šorša mu je uzeo loptu, gurnuo Mancea u šansu, a ovaj sa 16 metara pogodio donji lijevi kut gola inače vrlo dobrog Ljubića.

Mance je prije presudne egzekucije promašio dva čista zicera koja mu je poklanjala nedopustivo loša Hajdukova igra u defenzivi. Damir Burić nije uspio složiti igru kojom bi pored Drave uzeo barem bod.

Bilo je u nastavku prigoda na obje strane no ključnim razlogom dalmatinske kapitulacije i velike slavonske fešte ostao je taj Manceov gol kojim su Osječani preskočili Rijeku na trećem mjestu (Riječani imaju utakmicu manje, baš kao i Dinamo jer ta su dva kluba odgodila svoj derbi zbog obveza u play-offu Lige prvaka s Rosenborgom tj. play-offa Europske lige sa Gentom).

Hajduk će u sljedećem kolu igrati još jedan derbi, sa prvakom Dinamom, ali... Bez Eduoka i Ismajlija koji su u Gradskom vrtu dobili eliminirajuće žute kartone.

Da je u Osijeku završilo remijem ne bi bila nepravda, ali pobjedi momčadi Dina Skendera ne može se prigovoriti ni 'a'. Osijek je pobijedio zasluženo i slavi zasluženo, a Hajduk je doživio već drugi poraz u šest kola.

U ostalim utakmicama 6. kola: Inter-Lokomotiva 1-2, Sl. Belupo-Varaždin 1-1, Gorica-Istra 1-1, Dinamo-Rijeka odgođeno.

POGLEDAJTE GALERIJU IZ GRADSKOG VRTA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 306
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje