Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Može li Hamilton (pre)stići čak i dosad nedodirljivog Schumija?

None Foto: Jens B, Instagram 3

Lewis Hamilton ima 34 godine i šest naslova svjetskog prvaka u Formuli 1. Iza njega su Fangio sa pet i Prost sa četiri titule, a ispred njega samo najveći, Michael Schumacher, sa sedam osvojenih naslova

Lewis Hamilton ima 34 godine i šest naslova svjetskog prvaka u Formuli 1. Šesti trijumf potvrdio je u nedjelju u Americi, u Texasu, na stazi u Austinu. Iza Hamiltona su Fangio sa pet i Prost sa četiri titule, a ispred njega samo najveći - Michael Schumacher, sa sedam osvojenih naslova.

Nijemac Schumacher je u karijeri vozio za Jordan, Benetton, Ferrari i Mercedes, dvaput je naslov osvajao za Benetton, a pet puta u crvenome 'dresu', za Ferrari.

Britanac Hamilton svjetske je titule osvajao vozeći za McLaren i(li) Mercedes. Ni on, ni Ferrari ne skrivaju međusobnu privlačnost.

- U Mercedesu sam od 13. godine, odanost je jako važna tako da... Moj odlazak iz ovog tima nije baš lako zamisliv, ali: znam da mi crveno dobro stoji! - rekao je Hamilton prije mjesec dana.

Ugovor s Mercedesom ističe mu sljedeće godine pa ako bi Schumachera dostigao (ili: prestigao) vozeći i za Ferrari tj. za tri različite 'scuderije' definitivno bi postao najveći ikad! Uz svo dužno poštovanje prema legendi Ayrtona Senne, čudesnim rezultatima Michaela Schumachera, karizmi škotskog automobilističkog genija Jackieja Stewarta i ostalim kolosalnim pilotima koji su stvarali povijest Formule 1.

Foto: Infogram/24sata

 
Komentari (72)
  • Ima jedna bitna stvar, Schumacher je pola svojih naslova osvojio pored jednog Mike Hakkinena, a prve dvije sezone se za naslov borio s Ayrtonom Sennom. Nema smisla sada uspoređivati konkurenciju jer se dobar dio komentatora ovdje ne sjeća formule 1 devedesetih i početkom dvijetisućitih, ali jedan naslov pored Mclaren Mercedesa i Mike vrijedi troduplo u usporedbi s ovim danas. A gdje su još Damon Hill Hill, Jean Aleasi, David Coulthard, Alain Prost, Gerhard Berger, Jacques Vileneuve, Nigel Mansell, Edie Irvine, pa vozači tipa Trulli, Fisichella, Ralph, Frentzen, Heidfeld koji su se često znali ugurati na postolja, pa početkom tisućljeća mladi i ludi Montoya, Raikonnen i Alonso.... Nezahvalno je o tome pričati na taj način, ali konkurencija koju je imao Schumacher jednostavno se ne može usporediti s Hamiltonovom.

    4. 11. 2019,   22:47
  • Ja mislim da se nemogu uspoređivat formule sad i nekad

    4. 11. 2019,   21:58
  • Bude vjerojatno, no neće u očima mnogih biti veći od Schumija!

    4. 11. 2019,   23:17