Obavijesti

Sport

Komentari 89

Šteta! Borbena Petra pokušala sve, Čehinja je bila nepogrešiva

Šteta! Borbena Petra pokušala sve, Čehinja je bila nepogrešiva
6

Hrvatska tenisačica nije uspjela ući u polufinale Roland Garrosa. Borila se do samog kraja, spasila je tri meč lopte i vratila se u meč nakon zaostatka 5-2 u drugom setu, ali na kraju je zasluženo slavila Čehinja 7-6, 7-5

VIDEO

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u polufinale Roland Garrosa nakon što je u Parizu izgubila od 38. igračice svijeta Čehinje Markete Vondroušove s 6-7 (1), 5-7 za dva sata igre. 

Martić nije uspjela doći do rezultata karijere i postati tek treća hrvatska tenisačica, nakon Ive Majoli i Mirjane Lučić, koja je igrala polufinale na Grand slamu.

Petra je nervozno ušla u meč i ljevoruka Čehinja je prva došla do prednosti, oduzevši Dućanki servis kod 2-2. Srećom,Martić odmah uzvraća "breakom", atraktivnim poenima dobiva potom svoj servis, a u osmom gemu još jednom uzela početni udarac Vondroušovoj. Petra je servirala za set, ali se Čehinja spasila, kao i u narednom gemu, kada je Martić imala 0-30. U 12. igri Martić dolazi do tri vezane set lopte, ali ni to ne koristi pa set odlazi u "tie-break" u kojem Čehinja tjera Martić na pogrešku i ima vodstvo od 5-1, te prvi set odlazi na stranu Vondroušove. 

To je psihički jako uzdmalo Petru, koja je pala protiv odlične protivnice, koju je pobjeđivala u sva četiri prijašnja dvoboja, a prije mjesec dana je upravo protiv mlade, 19-godišnje Čehinje uzela u Istanbulu svoj prvi WTA turnir. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skoro savršena igra Vondroušove nastavila se i u drugom setu, Čehinja je bia u nevjerojatnoj seriji i od 25 poena dobila čak 22 i povela s 3-0 protiv psihički ipak uzdrmane Martić. Martić se ipak nije predavala, smanjila je na 2-3, ali u šestom gemu opet izgubila svoj servis. Kod 2-5 Martić je spasila meč-loptu, a kod 3-5 Čehinja na drugu meč-loptu radi dvostruku pogrešku na servisu, pa uporna Martić uspijeva doći do 5-5.

U 12. gemu Martić sjajnom forehand-paralelom spašava i treću meč-loptu, no zahvaljujući promašaju laganog voleja Vondroušova dolazi i do četvrte lopte za meč, kod koje Petrin lob završava izvan terena i bio je to kraj nadanja za hrvatsku tenisačicu. 

Petra je u meču imala samo jedan as, spasila je tri od osam break lopti, a imala je vrlo mali postotak od samo 35 posto dobivenih poena nakon svog drugog servisa. Bio je to peti sraz Martić i Vondroušove, te prva pobjeda Čehinje, koja će u polufinalu igrati s Britankom Johannom Kontom.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu