Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Može se protiv jakih, ali ne na ovaj način i uz toliko grešaka"

None Foto: Marko Lukunić/PIXSELL 9

BAYERN KAO AJAX 90-IH Moj Salzburg parirao je 1994. Ajaxu koji je bio ono što je danas Bayern, ali igrači moraju biti fantastično pripremljeni, kaže nam Otto Barić

Uvjeren sam da će Dinamo biti treći u skupini i da će dočekati proljeće u Europi. Ima ogromnu šansu jer je vidljivo da Arsenal nije pravi, smatra Otto Barić.

Da će Dinamo izgubiti u Münchenu, bilo je vrlo izgledno. Da će Bayern dominirati, također. 

- Očekivao sam da će Dinamo izgubiti s nekoliko golova razlike, ali taj poraz je prejeftin. Bayern je pobijedio bez puno truda i trke. Ne smije se onako griješiti. Pa prva dva gola su smiješna. To su poklonjeni golovi. Dinamo se mora odučiti od tog poklanjanja. Ali kažem, ima golemu šansu jer Arsenal nije dobar. Olympiacos je bolji od Engleza, življi, brži, jači... Arsenal sad igra dvije utakmice s Bayernom pa ide u Pirej... Dinamo će sigurno uzeti još dva ili tri boda i osigurati treće mjesto - smatra Barić.

Teško je očekivati bilo što kada Dinamo, kao u utorak u Münchenu, ima posjed lopte - 28 posto. 

- To je zabrinjavajuće. Da je bilo, primjerice, 65-35 još bi bilo nekako prihvatljivo, ali ovo je previše - kaže Barić.

Čudo u Münchenu bilo je teško očekivati, no Otto Barić je u trenerskoj karijeri bio specijalist za utakmice “Davida protiv Golijata”. S Casinom Salzburg 1994. godine protiv Ajaxa je dvaput u skupini remizirao. A tadašnji Ajax s braćom De Boer, Overmarsom, Litmanenom, Davidsom, Seedorfom nije bio ništa slabiji nego Bayern danas. 

Štoviše, mnogi tu momčad Ajaxa smatraju jednom od najboljih u povijesti.

- Mi smo bili fizički jako dobro pripremljeni. Igrači su mogli pratiti taktiku, zatvarati prostore. Bili smo vrlo organizirani, čak smo u Amsterdamu vodili golom Kocijana, Ajax je izjednačio pred sam kraj utakmice. Može se protiv jakih, naravno da se može. Dinamo ne smije raditi takve pogreške, ne smije u Europi poklanjati golove - kaže Barić.

U Dinamu je kao trener bio dva puta. Posebno šokiran bio je u drugome mandatu, 1996. godine. Došavši na prvi trening, Otto je bio neugodno iznenađen jer su igrači bili vrlo neorganizirani pri oduzimanju lopte, za neke elemente nikad nisu čuli. A Bariću je to bila polazna stvar.

- Davno sam govorio o tome, pa ne bih više. Opet će mi neki reći da previše pametujem, a to mi trenutačno ne treba - kaže Barić.

Komentari (24)
  • Ma Dinamo igra najvažniju utakmicu za 20 dana protiv Olympiakosa, kakav Bayern. Ako pobijede Olympiakosa u ZG, otvara im se mogućnost da prođu grupu kao drugi. Nitko nije očekivao da mogu parirati Bayernu niti će išta moći tražiti protiv njih u ZG. Dinamo svoju šansu ima sad u dvomeču s Grcima i tu se trebaju dati 200%.

    1. 10. 2015,   11:05
  • realno dinamo je najslabija ekipa u skupini ali treba odigrat pravu utakmicu,muski a ne da nakon 20 minuta mogu prebacit program.protiv olympiakosa imaju priliku ali trebaju jako dobro odigrat,olympiakosu je isto sad pobjedom na emiratesu moral skocio do neba

    1. 10. 2015,   12:03
  • protiv jakih se može i nekako, ali protiv velikih favorita CL-a, definitivno NE

    1. 10. 2015,   10:49