Obavijesti

Sport

Komentari 24

"Može se protiv jakih, ali ne na ovaj način i uz toliko grešaka"

"Može se protiv jakih, ali ne na ovaj način i uz toliko grešaka"
9

BAYERN KAO AJAX 90-IH Moj Salzburg parirao je 1994. Ajaxu koji je bio ono što je danas Bayern, ali igrači moraju biti fantastično pripremljeni, kaže nam Otto Barić

VIDEO

Uvjeren sam da će Dinamo biti treći u skupini i da će dočekati proljeće u Europi. Ima ogromnu šansu jer je vidljivo da Arsenal nije pravi, smatra Otto Barić.

Da će Dinamo izgubiti u Münchenu, bilo je vrlo izgledno. Da će Bayern dominirati, također. 

- Očekivao sam da će Dinamo izgubiti s nekoliko golova razlike, ali taj poraz je prejeftin. Bayern je pobijedio bez puno truda i trke. Ne smije se onako griješiti. Pa prva dva gola su smiješna. To su poklonjeni golovi. Dinamo se mora odučiti od tog poklanjanja. Ali kažem, ima golemu šansu jer Arsenal nije dobar. Olympiacos je bolji od Engleza, življi, brži, jači... Arsenal sad igra dvije utakmice s Bayernom pa ide u Pirej... Dinamo će sigurno uzeti još dva ili tri boda i osigurati treće mjesto - smatra Barić.

Teško je očekivati bilo što kada Dinamo, kao u utorak u Münchenu, ima posjed lopte - 28 posto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je zabrinjavajuće. Da je bilo, primjerice, 65-35 još bi bilo nekako prihvatljivo, ali ovo je previše - kaže Barić.

Čudo u Münchenu bilo je teško očekivati, no Otto Barić je u trenerskoj karijeri bio specijalist za utakmice “Davida protiv Golijata”. S Casinom Salzburg 1994. godine protiv Ajaxa je dvaput u skupini remizirao. A tadašnji Ajax s braćom De Boer, Overmarsom, Litmanenom, Davidsom, Seedorfom nije bio ništa slabiji nego Bayern danas. 

Štoviše, mnogi tu momčad Ajaxa smatraju jednom od najboljih u povijesti.

- Mi smo bili fizički jako dobro pripremljeni. Igrači su mogli pratiti taktiku, zatvarati prostore. Bili smo vrlo organizirani, čak smo u Amsterdamu vodili golom Kocijana, Ajax je izjednačio pred sam kraj utakmice. Može se protiv jakih, naravno da se može. Dinamo ne smije raditi takve pogreške, ne smije u Europi poklanjati golove - kaže Barić.

U Dinamu je kao trener bio dva puta. Posebno šokiran bio je u drugome mandatu, 1996. godine. Došavši na prvi trening, Otto je bio neugodno iznenađen jer su igrači bili vrlo neorganizirani pri oduzimanju lopte, za neke elemente nikad nisu čuli. A Bariću je to bila polazna stvar.

- Davno sam govorio o tome, pa ne bih više. Opet će mi neki reći da previše pametujem, a to mi trenutačno ne treba - kaže Barić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...