Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Možnik i Seligman brončani na Svjetskom kupu u Francuskoj

None Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Seligman je odradio bolju vježbu nego u kvalifikacijama, skupio je 15.366 bodova i bio treći iza olimpijskog pobjednika. Možnik je sa 14.666 bodova bio iza Leyve

Robert Seligman osvojio je brončanu medalju na konju s hvataljkama, a Marijo Možnik na preči u finalima prvog ovosezonskog turnira Svjetskog kupa koji je održan u francuskom La Roche-sur-Yonu…

Seligman je odradio bolju vježbu nego u kvalifikacijama, skupio je 15.366 bodova i bio treći iza olimpijskog pobjednika, Mađara Krisztiana Berkija (15.966) i brončanog iz Londona, Britanca Maxa Whitlocka (15.700).

Možnik je sa 14.666 bodova bio iza Amerikanaca  Danella Leyve (15.300) i Jacoba Daltona (14.733).

Reprezentacija se u Hrvatsku vraća u ponedjeljak, prenoćiti će u Nacionalnom gimnastičkom centru u Nedelišću, a već u utorak ih čeka put prema Cottbusu gdje su u četvrtak i petak kvalifikacije, a u subotu i nedjelju finala novog Svjetskog kupa. Bit će to i prvi ovosezonski nastup srebrnog olimpijca Filipa Udea.

- Prezadovoljan sam. Inače loše otvaram sezonu, tražim se na prva 2-3 natjecanja, pa budem dobar na Europskom prvenstvu, ali ovo je bilo odlično. Unatoč tome što na početku priprema dva i po tjedna zbog ozljede ruke nisam normalno trenirao, očito sam se svejedno dovoljno naradio. Veliki pomak mi je što sam ovdje bio potpuno miran, a onda “pustio skiju”. Prije mene je pao Slovenac Sašo Bertoncelj, znao sam da imam medalju samo ako odradim, ali nisam htio “samo odraditi”, htio sam se približiti Britancu Maxu Whitlocku. Po meni, on je zaslužio prvo mjesto. Bojim se da je Mađar Krisztian Berki dobio koji bod više na račun olimpijskog zlata. Ali dobro, ja nisam oštećen. Sutra se vraćamo u Hrvatsku, odmorit ćemo se u Nacionalnom centru u Nedelišću i već u utorak idemo za Cottbus na drugi turnir Svjetskog kupa. Tamo nas čeka rekordnih 200 vježbača iz 50-ak zemalja, bit će jače natjecanje od Europskog prvenstva, ali i super provjera za EP koje nas čeka u travnju u Moskvi – izjavio je Robert Seligman.

- Ušao sam u vježbu vrlo nesigurno. Prvi Tkačev sam napravio preblizu, bez veze izgubio tri desetinke, ali i ritam, malo snage... Mislim da sam tu izgubio srebro. Jer, iako sam kasnije izveo i Možnika i Ribalka, ni jedan element nije bio najčvršći. Saskok sam uspio izvući na noge, ali na tome ću morati poraditi, saskok mi je postao nesiguran. Puno je prostora za poboljšanje izvedbe. Ali, drago mi je da sam kondicijski izdržao vježbu oba dana, izvukao maksimum i odradio na iskustvo. Ja ću preskočiti nastup u Cottbusu. Prošle godine sam opasno pao na treningu, ne osjećam se sigurno tamo – rekao je Marijo Možnik.

Komentari (3)
  • bravo dečki. lijepa i pozitivna vijest. trud se isplatio, samo tako dalje nastavite.

    17. 3. 2013,   22:48
  • BRAVO SELINGMANE !!

    18. 3. 2013,   03:56
  • Filip Ude nije sam...

    17. 3. 2013,   23:23