Obavijesti

Sport

Komentari 95

Mrmić: Lovre Kalinić je ipak u prednosti pred Livakovićem

Mrmić: Lovre Kalinić je ipak u prednosti pred Livakovićem
1

Lovre je nakon povlačenja Danijela Subašića bio prvi golman i zbog toga je ispred Dominika Livakovića, rekao nam je Marjan Mrmić, trener golmana u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

VIDEO

Lovre Kalinić ili Dominik Livaković? Tko će na gol protiv Azerbajdžana i Mađarske, glavno je to pitanje za izbornika Zlatka Dalića ovih dana prije početka kvalifikacija za Euro 2020. godine.

- Lovre je u prednosti, on je nakon povlačenja Danijela Subašića bio prvi golman i zbog toga je ispred Dominika Livakovića - rekao nam je trener golmana u reprezentaciji Marjan Mrmić.

On najbolje zna bilo naših golmana. I sam je bio reprezentativac i vrhunski golman.

- Njih obojica su sjajni na treninzima otkako smo se okupili. Vidjeli smo stanje s Lovrom, s njim je sve sad OK - kaže Mrmić. 

Iz njegovih riječi se može izvući zaključak da će Kalinić u ove dvije utakmice i dalje biti jedinica.

-  Golman? O tome smo već razgovarali i još ćemo, teško je mijenjati golmane, ali Kalinić pet utakmica nije branio, ozlijedio se, ispao iz prve momčadi, njegova zamjena počela je dobro braniti... Livaković je u formi, drži konstantu, ali nakon dva treninga i razgovora s njima, Mrmić i ja ćemo odlučiti. Ja ne bih mijenjao, Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moram vidjeti situaciju u ova dva dana - rekao je prije okupljanja u ponedjeljak izbornik Zlatko Dalić.

BEST OF: najbolje fotografije Island - Hrvatska

Mrmić je sretan zbog snage Hrvatske na poziciji golmana.

- Super je što imamo takav izbor, imamo slatke brige. Konačnu odluku o tome tko će braniti, donijeti ćemo u srijedu, dan prije utakmice - dodao je Mrmić.

Liva branio dvostruko više, ali Kalinić je bio ozlijeđen

Kalinić je u posljednjih mjesec i pol dana na golu proveo 315 minuta, a Livaković 660. Imao je Lovre blaži potres mozga prije mjesec dana, nakon toga je bio na klupi, nije branio u pet utakmica za Aston Villu.

- Nema to nikakve veze. Lovre je bio prvi golman reprezentacije u prošlim utakmicama i ne treba ga se maknuti zbog toga što nije branio u nekoliko posljednjih utakmica. On po meni i dalje treba biti jedinica - rezolutan je Ivan Katalinić, bivši legendarni golman.

Livakovićevo vrijeme tek dolazi

HNK Rijeka -  GNK Dinamo

Zlatko Škorić, još jedna golmanska legenda, smatra kako Livakovićevo vrijeme tek dolazi.

- Sve i da sad ne bude prvi golman, njega ta pozicija čeka. On je sjajan golman, jako je talentiran i nema sumnje kako će u budućnosti godinama biti prvi golman reprezentacije - rekao je Škorić i dodao:

- Zlatko Dalić ima svoju filozofiju, zasad je ona bila jako dobra.

Kako stvari sad stoje, promjene na golu za prve dvije utakmice kvalifikacija neće biti. Kalinić će izgleda biti ispred Livakovića. No, pitanje je što će se događati idućih tjedana. Ako Lovre i dalje bude rezerva na Otoku, a Livaković nastavi sa sjajnim partijama, onda bi 8. lipnja u Gradskom vrtu u Osijeku na golu protiv Walesa mogao biti Dinamov golman.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica