Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mujčin: Od adrenalina se više ne sjećam rezultata utakmice

None Foto: Siniša Hančić/Luka Stanzl/Pixsell

Nisi u ono vrijeme baš ni smio reći išta drugo osim Croatije. Posebna je bila prva utakmica u Vukovaru, iako se rezultata ni ne sjećam od tog adrenalina, tog naboja na tribinama, priča nam Edin Mujčin

Prije punih 20 godina vraćeno je ime Dinamo. Posebno je emotivno bilo među tadašnjim nogometašima "modrog" kluba.

- Gdje sam bio tog dana? Uh, davno je to bilo, ali bio sam u klubu. Mojim suigračima i meni baš je laknulo jer smo svoj klub ponovno mogli zvati Dinamo. Uvijek smo u društvu govorili Dinamo, rijetki su govorili Croatia. Nisi u ono vrijeme baš ni smio reći išta drugo osim Croatije... - počeo je bosanskohercegovački virtuoz Edin Mujčin (50) pa dodao:

- Meni je posebna bila naša prva utakmica pod tim imenom u Vukovaru. Iskreno, ne sjećam se rezultata od tog adrenalina. Nije moglo biti ljepše mjesto za odigrati prvu utakmicu s imenom Dinamo. Možda jedino da smo protiv Hajduka igrali. Ne mogu ni zamisliti što bi bilo da sam prošao kroz "modri" klub, a da nisam nastupio pod imenom Dinamo, a bilo je i takvih - rekao je Mujčin se emocijom u glasu.

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tog perioda dobro se sjeća još jedan veliki veznjak maksimirskog kluba, Jerko Leko (39). 

- Tog dana, 14. veljače 2000. godine, bio sam igrač Dinama, ali na posudbi u Sesvetama. Sjećam se, pola mog kvarta, moje Savice, već je u podnevnim satima krenulo prema Maksimiru, cijeli dan su tamo navijali i pjevali, cijeli grad je željno iščekivao povratak imena Dinamo. Sretan sam i ponosan, što sam bio dio te momčadi, koja je prva zaigrala pod imenom Dinamo, iako sam i tada bio na posudbi - priča Jerko Leko, pa dodaje:

- Ja sam u kadetima i juniorima igrao za Croatiju, ali svi smo i dalje taj klub zvali Dinamo. Pa i kad bi došli na neki inozemni turnir, drugima ne bi bilo jasno koji smo klub, mi bi im uvijek rekli Dinamo i svi bi znali o kome se radi. Na kraju te sezone sam konačno zaigrao za Dinamo, iako kod kuće još imam dres Croatije s kojom smo osvojili Kvarnersku rivijeru u Rijeci. Čuvam neke drage mi dresove, pa se i taj našao u mojoj kolekciji - otkrio nam je.

Komentari (2)
  • Ljudi, ajde napravite seriju članaka o tome kako Hajduk nije prvak od 2005, a i tu titulu su kupili.

    14. 2. 2020,   12:43
  • Također, obzirom da je osnovan na Visu 1944 godine, kako Hajduk ima 109 godina?

    14. 2. 2020,   12:46