Obavijesti

Sport

Komentari 85

Mulleru amateri očitali lekciju uz deset točki: 'I dalje si seljak'

Mulleru amateri očitali lekciju uz deset točki: 'I dalje si seljak'
1

ČEMU OVO SVE? To je pitanje postavio Thomas Muller poslije visoke pobjede Njemačke kod San Marina (0-8). Time je uvrijedio domaći tim, a ubrzo je dobio i žestoku repliku kroz deset točki

VIDEO

Poslije (očekivane) 'osmice' Njemačke kod San Marina (0-8) zvijezda svjetskog prvaka Thomas Muller izjavom je uvrijedio domaćina.

Ta amaterska reprezentacija sa istoka Apenina u kvalifikacijama svima služi za napucavanje gol razlike, pa se mnogi pitaju što oni uopće i traže u toj konkurenciji. Isto se zapitao i ofenzivac Bayerna u petak navečer:

- Utakmice poput ove naše protiv San Marina nemaju nikakve veze sa profesionalnim nogometom. Ne razumijem svrhu utakmice poput ove. Pogotovo u ovako zgusnutom kalendaru natjecanja - rekao je Muller.

Međutim, brzo mu je stigao odgovor. Direktor PR službe nogometnog saveza San Marina Alan Gasperoni napisao je pravu 'lekciju' Mulleru koja je odjeknula Europom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Carissimo Thomas Müller, hai ragione tu. Le partite come quella di venerdì sera non servono a nulla. A te. D’altra...

Posted by Alan Gasperoni on Sunday, November 13, 2016

'Dragi Thomase, imaš pravo. Utakmice poput ovih petkom uvečer ne znače ništa. Barem tebi. S druge strane, dragi Thomase, ne moraš doći u San Marino u vikendu bez Bundeslige. 

Tu si večer mogao provesti sa suprugom na kauču vaše luksuzne vile ili možda na nekom događaju koje je organizirao tvoj sponzor i gdje bi na račun svog prisustva zaradio nekoliko desetina tisuća eura.

Vjerujem ti, ali mi dozvoli da ti dam deset dobrih razloga zbog čega je utakmica San Marino - Njemačka bila vrlo korisna, pa ako bi ovo pročitao - rado bih čuo tvoja razmišljanja:

1. Ova utakmica ti je dobro došla zbog toga što si pokazao da ne možeš postići gol ni protiv slabašnih ekipa kao što je naša. I nemoj reći da se nisi naživcirao kada ti je naš golman Simoncini skinuo zicer.

2. Ova utakmica je poslužila tvojim menadžerima (čak i Beckenbaueru i Rummeniggeu) da im dokažemo kako oni nisu ekskluzivni 'vlasnici' nogometa, nego da su pravi vlasnici oni koji ga vole, a kojima - sviđalo se to tebi ili ne - pripadamo i mi.

3. Ova utakmica je poslužila stotinama novinara iz Europe i svijeta da ih podsjeti da još postoje momci koji prate svoje snove, a ne vaša pravila.

4. Ova utakmica je poslužila vama Nijemcima da vas podsjeti kako se neke stvari nikada ne mijenjaju i kako vas je povijest naučila da nasilnički pristup nije uvijek garancija da su stvari takve kakvim ih nasilnik želi prikazati.

5. Ova utakmica je poslužila da dvjesto ljudi u San Marinu poslušaju trenere i rade najbolje što mogu. Tko zna, možda će im se jednog dana taj naporan rad isplatiti putem nagrade u vidu utakmice protiv prvaka svijeta.

6. Ova utakmica poslužila je tvom Savezu (i našem također) da skupi novac od TV prava putem kojeg ti možeš naplatiti svoju muku zvanu put u San Marino, a Savez ti može izgraditi terene za djecu, škole i učiniti stadione sigurnijima. Otkrit ću ti tajnu - naš Savez gradi novi teren u zabačenom selu. Ti bi ga mogao izgraditi od šest zarađenih plaća, a mi ćemo ga izgraditi od novca kojeg smo dobili za 90 minuta utakmice protiv vas. Nije loše, zar ne?

7. Ova utakmica poslužila je državici tek nešto većoj od tvog terena u Münchenu da se o njoj priča iz dobrih razloga, jer nogometna utakmica uvijek predstavlja dobar razlog.

8. Ova utakmica poslužila je tvom prijatelju Sergeu Gnabryju koji je na svom reprezentativnom debiju postigao hattrick.

9. Ova utakmica poslužila je narodu San marina da se osjeti sretnim i podsjeti da posjeduje pravu reprezentativnu momčad.

10. Na kraju, ova utakmica je poslužila da se podsjetim kako ćeš ispod svih tih najljepših Adidas trenirki koje nosiš uvijek ostati onaj tip koji nosi sandale preko bijelih čarapa.

S ljubavlju, vaš Alan.'

Sandale preko bijelih čarapa? Pored svih deset točki, ova će Thomasa najviše dirnuti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića