Obavijesti

Sport

Komentari 16

Mumlek: Nisam želio prodati utakmicu zbog mladih igrača

Mumlek: Nisam želio prodati utakmicu zbog mladih igrača
1

Ne mogu odgovarati za nešto za što nisam kriv. Nisam mogao pustiti zbog mladih igrača. Ja mislim da sam ja bio ta barijera i ponosan sam na to, rekao je Mumlek...

VIDEO

Miljenko Mumlek četvrti je strijelac HNL-a, postao je cijenjeno nogometno ime, ali mrlju na respektabilnu karijeru baca USKOK-ova istraga Offside u kojoj je on jedan od osumnjičenih za namještanje utakmica u HNL-u. 

- Znam sve što se događalo i znam da u tome nisam imao ulogu. Upravo suprotno u odnosu za sve za što me se tereti. Medijski sam bio najviše eksponiran. Moja slika je uvijek bila na naslovnici. Jedino što me kopka je što nisam možda izašao u javnost s tim, prije nego što je ta afera buknula no rekli bi da sam 'poludio', da gluposti pričam - počeo je priču Miljenko Mumlek u ekskluzivnom intervjuu koji donosi ‘Provjereno’ Nove TV.

Čak 39 dana proveo je u zatvoru, a osam mjeseci nakon što je izašao iz njega, još uvijek ima noćne more.

- Teško se prilagoditi životu u četiri zida nakon sportske karijere. Imaš samo 45 minuta šetnje dnevno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ogorčen je na USKOK, te smatra kako protiv njega nemaju dokaza. Otkrio je i kako je za lažiranje utakmica znao, da mu je nuđen novac, ali da nikada nije uzeo ni kunu. Sporne su utakmice protiv Dinama i Hajduka, koje su trebali pustiti, te protiv Croatije iz Sesveta, koju su navodno oni pustili pa je Varteks pobijedio 4-1.

- Kad vidiš da te utakmice nisu namještene, onda se pitaš tko je to spriječio. Ja mislim da sam ja bio ta barijera i ponosan sam na to - rekao je Mumlek.

Protiv Dinama su izgubili 2-1, a navodni dogovor je bio da izgube sa dva ili više golova razlike. On je zabio gol, a onda se okrenuo tribini i počeo se derati i psovati. Navodno na one kojima je pomrsio račune.

- Ne mogu odgovarati za nešto za što nisam kriv. Nisam želio pustiti zbog mladih igrača - zaključio je Mumlek.

No o njegovoj nevinosti ili krivnji odlučit će sud, a u prilog mu ne ide što je USKOK navodno snimio 615 razgovora svih osumnjičenih. Jedan od razgovora je i između glavnog lika cijele priče, Vinka Šake i Mumleka. Šaka ga je pitao za dogovor, a Miljenko odgovorio:

- Nema frke.

U prvom iskazu je Šaka izjavio kako su Varaždinci odustali, a u drugom da je Mumlek umjesto 45 tražio 50 tisuća eura.

Jedino u njegovom klubu, Varaždinu, nemaju baš nikakvih sumnji.

- Mi vjerujemo da je Miljenko potpuno nevin - zaključio je sportski direktor Cvek.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet