Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Na Himalaji su nas natjeravali divlji psi, skroz smo promrzli'

None Foto: Facebook

U jednom trenutku smo toliko promrzli da smo bili na rubu odustajanja, ali smo se međusobno bodrili do cilja. Kolega Milo se otrovao i hranom, ali mimo svih savjeta, odlučio je odvoziti do kraja, kazao nam je Ružić

Strašan uspjeh napravili su naši biciklisti Milo Pilski i Davor Ružić! Na najtežoj brdsko-biciklističkoj utrci, Hero MTB Himalaya 2019., osvojili su fenomenalno treće mjesto.

Dvojac se za natjecanje pripremao nekoliko mjeseci na zagrebačkom Sljemenu, a par dana prije utrke došli su u Indiju kako bi se aklimatizirali. Oko 100 natjecatelja krenulo je u natjecanje, a samo 40 ih je završilo utrku. Vozilo se na 3500 metara nadmorske visine.

Pogledajte fotogaleriju:

None Foto: 15

Ipak, ništa ih nije moglo pripremiti na devet dana ekstremnog natjecanja. Presretni, ali iscrpljeni dvojac javio nam se iz Indije.

- Prezadovoljni smo, ispunili smo cilj. Samo nam je na pameti bilo da završimo utrku, a u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji ostvarili smo odličan rezultat. Baš smo ponosni jer nam je ovo prva zajednička utrka uopće - kazao nam je Davor Ružić pa dodao:

- Ni u ludilu nismo znali da će biti ovako zahtjevno. Nismo imali kvalitetne pripreme na većim nadmorskim visinama i to se osjetilo. Svaki dan kiša, velika hladnoća i tone blata nisu nam išli na ruku, ali nismo se predavali - priča Ružić u dahu.

Himalaja je pala 🏔🚵🥉😃🎊🎉🥉 Cilj je ostvaren, uspjeli smo završiti natjecanje, a uz to još i osvojiti nevjerovatno 3.mjesto...

Objavljuje Cro MTB TeamPetak, 4. listopada 2019.

Kažu, bilo je lakše jer ih je bilo dvoje.

- U takvim uvjetima smo shvatili značenje riječi 'tim'. U jednom trenutku smo toliko promrzli da smo bili na rubu odustajanja, ali smo se međusobno bodrili do cilja. Kolega Milo se otrovao hranom, ali mimo svih savjeta, odlučio je odvoziti ta dva dana do kraja kako bi obranili treće mjesto i uspjeli smo.

Utrke s divljim psima

Vremenski uvjeti bili su 'mila majka' za ono što su proživjeli i preživjeli.

- Nekoliko puta su nas natjeravali divlji psi, ali svaki put smo nekako uspjeli pobjeći. A tek brzi spustevi... Često bi naletjeli na neku kravu, ili ovce. Čak je i majmuna bilo - smije se Ružić.

Za kraj su se dečki iz Cro MTB Teama zahvalili svim navijačima i ljudima iz Hrvatske koji su ih bodrili, a sad idu na zasluženi odmor. 

- Bicikle sad neko vrijeme očima ne želimo vidjeti. Djevojke su tu s nama pa ćemo se malo odmoriti u Indiji prije povratka kući - završio je Ružić.

Komentiraj, znaš da želiš!