Obavijesti

Sport

Komentari 8

Na Maksimiru će biti turnir za djecu s teškoćama u razvoju...

Na Maksimiru će biti turnir za djecu s teškoćama u razvoju...
1

Uz Dinamo, kao partneri su se pridružili HNS, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju, Hrvatski paraolimpijski odbor i tri prvoligaša - Rijeka, Osijek i Istra 1961

VIDEO

U utorak 13. studenog u 11 sati na Maksimiru će početi prvi nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju, u sklopu projekta 'Special Power League'. Organizator je udruga 'Akademija zdravog življenja', a Dinamo je jedan od partnera i domaćin prvog turnira. Uz hrvatskog prvaka kao partneri su se pridružili Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, kao i tri hrvatska nogometna prvoligaša HNK Rijeka, NK Osijek i NK Istra 1961.

Turnir na terenu broj 5 stadiona Maksimir počinje u 11 sati i trajat će do 14:30 sati, a kroz međusobne utakmice i uz nogomet djeca iz nekoliko hrvatskih gradova zabavit će se, družiti i baviti tjelovježbom. Nakon službenog dijela turnira koji nije kompetitivnog karaktera, svi sudionici zajedno će posjetiti Zoološki vrt grada Zagreba. 

Za kraj druženja u popodnevnim satima predviđeno je iznenađenje za svu djecu i to ponovno na maksimirskom stadionu, u terminu kada trening imaju hrvatski reprezentativci. Meet & greet djece i reprezentativaca na rasporedu je kod južne tribine u 16:30 sati. Kroz nogometne i sportske treninge za djecu s autizmom svaki od četiri kluba stvara svoju momčad kroz jednotjedno vježbanje, a tijekom sezone bit će organizirana četiri velika turnira – u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Puli.

Djeca iz Dinamove momčadi koja nosi naziv ''DINAMO POWER TEAM'' već su odradili tri treninga u proteklih mjesec dana, a iskustvo rada s djecom s teškoćama u razvoju sve nas je obogatilo i oplemenilo. Temeljna ideja cijelog projekta je motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom. Cilj je omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića