Obavijesti

Sport

Komentari 6

Na pobjedničkoj paradi prvaka Cubsa pet milijuna navijača

Na pobjedničkoj paradi prvaka Cubsa pet milijuna navijača
12

Svi smo mi proteklih godina više puta sanjali ovaj trenutak, a ovakav doček je premašio i najluđe snove, rekao je navijačima predsjednik Cubsa Theo Epstein

VIDEO

Oko pet milijuna građana Chicaga okupilo se u petak na ulicama trećeg najvećeg američkog grada kako bi pozdravili paradu novih MLB prvaka Chicago Cubsa koji su osvojili prvi naslov nakon čak 108 godina svladavši u World Seriesu Cleveland Indianse sa 4-3 u pobjedama. 

Povorka Cubsa kretala se od njihova stadiona Wrigley Parka do Grant Parka u centru grada, a zbog velikog broja ljudi neke su ulice bile zatvorene za promet.

- Svi smo mi proteklih godina više puta sanjali ovaj trenutak, a ovakav doček je premašio i najluđe snove - rekao je navijačima predsjednik baseballasih operacija Cubsa Theo Epstein, dok je menadžer Joe Maddon dodao:

- Nadajmo se kako neće proteći sljedećih 108 godina do novog naslova.

Cubsi do svog trećeg naslova u klupskoj povijesti, ali prvoga nakon više od stoljeća frustracija stigli nadoknadivši zaostatak od 1-3 u pobjedama protiv Indiansa u velikom finalu, a u odlučujućoj sedmoj utakmici igranoj u Clevelandu slavili su sa 8-7 nakon produžetka.

Trijumf omiljenog profesionalnog kluba u Chicagu izmamio je suze radosnice na lica velikog broja okupljenih na pobjedničkoj paradi.

- Naši igrači svjesni su težine ovoga uspjeha, osjećali su koliko žarko vi želite naslov prolazeći gradom gledajući zastave sa znakom 'W' i stoga su dali sve kako bi uspjeli. Zato je ovo nevjerojatno emocionalan trenutak za sve - dodao je Epstein.

Suze radosnice nisu mogli sakriti niti igrači prilikom obraćanja navijačima.

- Posebno moram izdvojiti našeg hvatača Davida Rossa koji me je naučio kako postati pravi pobjednik. A on karijeru završava kao vječiti prvak - rekao je igrač prve baze Anthony Rizzo.

Ross (38) je i prije početka sezone rekao kako će mu ovo biti posljednja sezona u karijeri koju je okrunio još jednim naslovom kojemu je pridonio "home runom" u odlučujućoj utakmici. S Cubsima je stigao do drugg naslova prvaka, nakon što je trijumfirao i s Boston Red Soxima 2013.

Veliki broj navijača Cubsa uzelo je slobodan dan na poslu kako bi mogli prisustvovati pobjedničkoj paradi.

- Ovo je euforija. San je postao stvarnost. Ovakve stvari vas vraćaju u dane djetinjstva - kazao je 38-godišnji Jason Klabacha, a slično je razmišljanje i 43-godišnje Kat Rojine:

- Iskreno, ovakve vas stvari potresu. Osjećam nevjerojatan ponos i uzbuđenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka