Obavijesti

Sport

Komentari 9

Na Šalati Modrić, Bogdanović, Rakitić, Čilić! Karte 80-300 kn

Na Šalati Modrić, Bogdanović, Rakitić, Čilić! Karte 80-300 kn
1

Jako puno nas sportaša koji smo uspjeli i koji smo ostvarili vrhunske rezultate, dolazimo iz malih sredina i znamo koliko su sportska infrastruktura i pravi uvjeti važni za zdravi razvoj djece, rekao je Čilić...

VIDEO

Važno je baviti se sportom! Poruka je to koju često čujemo, ali kada je prenesu najveći sportaši Hrvatske, ujedinjeni u projektu Gem Set Hrvatska, onda ona zasigurno dobije još najveći mogući značaj.

Nažalost, sva djeca u Hrvatskoj nemaju mogućnost bavljenja sportom jer dolaze iz sredina u kojima nema sportske infrastrukture, a upravo je to bio glavni razlog koji je potaknuo Zakladu Marin Čilić na organiziranje jedinstvenog humanitarnog i sportskog spektakla koji će se održati 12. lipnja 2019. na SRC Šalata. Ulaznice kreću u prodaju sutra, a moći će se osigurati putem sustava ulaznice.hr.

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Nikola Mektić i Franko Škugor izaći će na centralni teren na zagrebačkoj Šalati i zaigrati teniske mečeve u parovima, a pridružit će im se i Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić. Sve ih je povezao i spojio naš najbolji tenisač Marin Čilić te njegova Zaklada koja organizira ovo jedinstveno druženje.

- Jako puno nas sportaša koji smo uspjeli i koji smo ostvarili vrhunske rezultate, dolazimo iz malih sredina i znamo koliko su sportska infrastruktura i pravi uvjeti važni za zdravi razvoj djece. Želimo svoj djeci Hrvatske poslati poruku da je važno da se bave sportom, da se igraju i žive sretno, a uz to ćemo ćemo i pomoći OŠ Tordinci. Nadamo se da će upravo iz tog mjesta izrasti još jako puno vrhunskih sportaša - izjavio je Marin Čilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

SRC Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a mjesto je ovo na kojem su brojni zagrebački sportaši započeli svoje karijere.

- Zahvalan sam Marinu i njegovoj Zakladi što je odabrao Šalatu za mjesto ovako plemenitog događanja i što nam je tako dao priliku da se uključimo u cijeli projekt. Ovo će biti veliki dan za Zagreb ali i za cijelu Hrvatsku. Marin je još jednom pokazao da nije samo vrhunski sportaš nego i čovjek velikog srca. Sportaši su najveći ambasadori našeg grada i zemlje te vam svima želim zahvaliti na ovoj humanoj gesti - istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Hrvatska turistička zajednica također je podržala projekt Gem Set Hrvatska.

- Iznimno mi je drago što smo dio ovog velikog humanitarnog projekta koji je ujedinio i okupio velikane hrvatskog sporta u zajedničkom plemenitom cilju, a unaprjeđenje sportske infrastrukture u manje razvijenim sredinama to svakako jest. Veseli nas nastavak uspješne suradnje s Marinom i vrhunskim hrvatskim sportašima uključenima u ovaj projekt. Nastavit ćemo brendirati i promovirati nacionalni turizam kroz sport i suradnju s uspješnim sportašima koji su dokazano naši najbolji ambasadori - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je Hrvatska u svjetskim okvirima najprepoznatljivija po turizmu i sportu.

Jedan od sportaša koji će pokazati svoje vještine u tenisu je i Valent Sinković:

- Brat i ja smo rođeni u Zagrebu, živimo u Zagrebu i teško nam je uopće pojmiti da neka djeca nemaju adekvatni prostor za bavljenje sportom. Kad se najbolji sportaši okupe na jednom mjestu mislim da se mogu pokrenuti i napraviti velike stvari. Zato smo s oduševljenjem smo prihvatili poziv. Bit ćemo tamo i podržati ovaj projekt, a nadam se da se vidimo svi u zaista velikom broju na Šalati.

U odabiru škole za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta pomogla je Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a poziv za prijavu poslan je ravnateljima osnovnih škola koje dolaze županija potpomognutog područja. Prednost su imale škole i sredine u kojoj djeca nemaju mogućnost bavljenja sportom zbog loše infrastrukture te gdje nema velikog izbora izvanškolskih aktivnosti.

Ukupno je pristiglo 49 prijava, a odabrana je Osnovna škola u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela te nema niti igralište niti dvoranu. Da je sport važan za djecu potvrdio je i Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te je naglasio da je važno da djeca od najranijih dana steknu naviku i da im sport bude stil života. Na lokaciji će organizirati zanimljive aktivacije za sve posjetitelje koje će početi već u 12 sati.

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje egzibicijski teniski turnir u parovima, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te gledatelji pred malim ekranima.

Pokrovitelji projketa su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Privredna banka, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Jamnica, HEP, Meggle, La Roche Posay, Top Spin, Envy, Tovedo, Head i Cinestar.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na SRC Šalata moći će se osigurati od sutra, 21. svibnja, putem sustava ulaznice.hr. Cijene ulaznica kreću se od 80 kuna do 300 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a bit će dostupne i VIP ulaznice koje uključuju potpisanu majicu te ulaz na službeni koktel party. Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram