Obavijesti

Sport

Komentari 5

Na ZOI bismo mogli i u bobu, snowboardu, trčanju, biatlonu

Na ZOI bismo mogli i u bobu, snowboardu, trčanju, biatlonu
1

Prema sadašnjem stanju, na ZOI trebalo bi nastupiti 12 hrvatskih sportaša u četiri sporta, no rok za ostvarivanje normi istječe za 15 dana. Mogli bismo imati još tri do četiri imena.

VIDEO

Do početka Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu ostalo je još 30 dana. Hrvatska zasad ima 12 sigurnih sudionika, a neki još vise...

Najviše predstavnika Hrvatska će imati u alpskom skijanju, prema trenutačnoj situaciji raspolažemo kvotama za nastup dviju skijašica i trojice skijaša, a malo je vjerojatno kako će se taj broj mijenjati do završetka kvalifikacijskog ciklusa i objave finalnih kvota 21. siječnja.

Imena olimpijaca u ovom trenutku nisu definirana, ali  je velika vjerojatnost da će Hrvatski skijaški savez (HSS) izabrati kandidate između sljedećih sportaša: Leona Popović, Ida Štimac, Natko Zrnčić-Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega i Samuel Kolega.

U bobu bi Hrvatska mogla imati četiri predstavnika. Naša posada predvođena pilotom Draženom Silićem na olimpijskoj rang-ljestvici trenutačno zauzima 26. mjesto u bobu četverosjedu te 29. mjesto u bobu dvosjedu, a pravo nastupa ostvaruje 30 najbolje plasiranih posada u obje konkurencije. Kvalifikacijska natjecanja traju do 14. siječnja kada će biti poznat konačan redoslijed. Ako izbore plasman na ZOI, posadu će, uz spomenutog pilota, najvjerojatnije činiti gurači Mate Mezulić, Antonio Zelić i Benedikt Nikpalj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U skijaškom trčanju hrvatski su predstavnici ostvarili kvote za nastup jednog ženskog i jednog muškog natjecatelja, do završetka kvalifikacijskog ciklusa i objave finalnih kvota 22. siječnja moguće su promjene tako da se postojeće kvote uvećaju za po jednu u obje konkurencije, čime bi broj sportaša koji će predstavljati Hrvatsku na predstojećim ZOI mogao iznositi od dva do četiri sportaša. Kao i u alpskom skijanju, imena sportaša koja će popuniti navedene kvote u ovom trenutku nisu definirana, ali poznato je da će se odabir raditi između sljedećih sportaša: Vedrana Malec, Gabrijela Skender, Edi Dadić i Marko Skender.

Hrvatska trenutačno ostvaruje kvotu za nastup jednog sportaša u biatlonu, a prema bodovnoj ljestvici prognoza je da će tako i ostati. Gotovo sigurno je da će tu kvotu iskoristiti Krešimir Crnković.

Hrvatski sportaši mogli bi nastupiti još i u sanjkanju te snowboardu, ali izgledi za to su vrlo mali. U sanjkanju nam je jedina sportašica u konkurenciji Daria Obratov, trenutačno na 33. mjestu konsolidirane ljestvice olimpijskih kvalifikacija, a pravo nastupa na ZOI ostvaruje 31 najbolje plasirana sanjkašica. Kvalifikacijska natjecanja su završena, slijedi podjela kvota. Budući da samo dva mjesta dijele Obratov od plasmana na ZOI, dobri su izgledi da u eventualnoj realokaciji kvota ostvari normu.

Što se snowboarda tiče, nisu veliki izgledi da ćemo gledati hrvatske predstavnike u Pyeongchangu. Najbolji plasman zasad drži Lea Jugovac koja je na devetom mjestu "ispod crte" plasiranih na ZOI te jedina ima kakvu-takvu šansu da u realokacijama kvota do kraja kvalifikacijskog ciklusa ipak ostvari pravo nastupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska