Obavijesti

Sport

Komentari 17

Nadal je bio savršen: Porazio je Ćorića pa sjeo na svjetski tron

Nadal je bio savršen: Porazio je Ćorića pa sjeo na svjetski tron
1

Bio je to četvrti dvoboj Ćorića i Nadala te druga pobjeda legendarnog Španjolca, kojega je 20-godišnji Zagrepčanin svladao 2014. u Baselu i prošle godine u Cincinnatiju

VIDEO

Hrvatski tenisač Borna Ćorić završio je nastup na turniru Masters 1000 serije u Montrealu, gdje ga je u 2. kolu sa 6-1, 6-2 nadigrao prvi nositelj Španjolac Rafael Nadal nakon samo 71 minute igre. 

Bio je to četvrti dvoboj Ćorića i Nadala te druga pobjeda legendarnog Španjolca, kojega je 20-godišnji Zagrepčanin svladao 2014. u Baselu i prošle godine u Cincinnatiju.

No, u dvoboju 2. kola na ovogodišnjem izdanju Rogers Cupa naš tenisač nije pronašao pobjedničku formulu protiv 31-godišnjeg Španjolca koji ove sezone ponovno igra u sjajnoj formi. Nadal je to dokazao i u svom prvom ovogodišnjem meču na Rogers Cupu, na turniru na kojem je triput slavio, od toga dvaput u Montrealu (2005. i 2013.), a jednom u Torontu (2008.). 

Nadal je dvoboj protiv Ćorića otvorio s dva 'breaka' i vodstvom 5-0. Borna je nakratko uspio zaustaviti Španjolčev napredak, kad je prvi put u meču osvojio gem, ali već u sljedećem je prvi set bio gotov, a Nadalu je za osvajanje prve dionice trebalo 29 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nešto više brobe bilo je u drugom setu, u kojem je hrvatski tenisač čak došao i do 'break' lopte, ali tek nakon što je već prethodno dvaput izgubio gemove na svom početnom udarcu te zaostajao 1-4. Ćorić je dvaput uspio osvojiti gem na početnom udarcu u drugom setu, ali ne i više od toga. Nadal je imao 20 'winnera', a Ćorić samo 7. Španjolac je napravio i dvije neforsirane pogreške manje (18-20), a od pet prilika za 'break' realizirao ih je četiri.

Nadal će u 3. kolu igrati protiv 18-godišnjeg Kanađanina Denisa Shapovalova koji je iskoristio pozivnicu za glavni ždrijeb i iznenađujuće pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra sa 6-3, 7-6 (4) u 2. kolu. Uspije li se probiti do polufinala u Montrealu, Nadal će u ponedjeljak ponovno zasjesti na vrh pojedinačne ATP ljestvice, gdje ga nije bilo od 6. srpnja 2014. godine.

ATP Montreal - 2. kolo

Rafael Nadal (Špa/1) - BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-1, 6-2

Denis Shapovalov (Kan) - Juan Martín del Potro (Arg) 6-3, 7-6 (4)

Nick Kyrgios (Aus/16) - Paolo Lorenzi (Ita) 6-2, 6-3

Kevin Anderson (JAR) - Pablo Carreno-Busta (Špa/11) 6-3, 7-6 (6)

Grigor Dimitrov (Bug/7) - Mischa Zverev (Njem) 6-3, 3-6, 6-3

Robin Haase (Niz) - Ernesto Escobedo (SAD) 6-4, 6-1

Gael Monfils (Fra) - Kei Nishikori (Jap/5) 6-7 (4), 7-5, 7-6 (6)

Roberto Bautista Agut (Špa/12) - Ryan Harrison (SAD) 7-5, 6-2

David Ferrer (Špa) - Jack Sock (SAD/15) 7-6 (7), 3-6, 6-1

Roger Federer (Švi/2) - Peter Polansky (Kan) 6-2, 6-1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov