Obavijesti

Sport

Komentari 32

Nadal lagano, Berrettini veliko iznenađenje, Dodig bez finala

Nadal lagano, Berrettini veliko iznenađenje, Dodig bez finala
1

Sjajan mješoviti par Dodig/Chan neće imati priliku osvojiti i treći Grand Slam u nizu, Rafael Nadal za finale će igrati protiv senzacije Berretinija, a i u ženskoj konkurenciji će biti novo ime u završnici

VIDEO

Trostruki pobjednik US Opena i drugi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal posljednji je polufinalist ovogodišnjeg izdanja posljednjeg "Grand Slam" turnira sezone, on je u četvrtfinalu svladao Argentinca Diega Schwartzmana sa 6-4, 7-5, 6-2.

Nadal je osvajao turnir u New Yorku 2010., 2013. i 2017. godine, a na putu prema novom finalu stoji mu Talijan Matteo Berrettini koji je ranije svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6 (5) nakon gotovo četiri sata igre.

Za 23-godišnjeg Berrettinija ovo je najveći uspjeh u karijeri, dosad mu je najbolji rezultat na "Grand Slam" turnirima bilo 4. kolo ovogodišnjeg Wimbledona.

Monfils (32) nije uspio ponoviti uspjeh iz 2016. kada je igrao u polufinalu US Opena, iskusni Francuz gubio je u četvrtfinalu New Yorka i 2010. i 2014. godine.

Drugi polufinalni par čine Rus Danil Medvedev i Bugarin Grigor Dimitrov.

U konkurenciji tenisačica u polufinalu će igrati Kanađanka Bianca Andreescu i Švicarka Belinda Benčič te Amerikanka Serena Williams i Ukrajinka Elina Svitolina.

Andreescu je u četvrtfinalu nadigrala Belgijanku Elise Mertens sa 3-6, 6-2, 6-3, dok je Benčič u srijedu popodne svladala našu Donnu Vekić sa 7-6 (5), 6-3.

Andreescu po prvi put u karijeri igra u glavnom ždrijebu US Opena i odmah je pokazala kako se sjajno snalazi na tvrdoj podlozi. Ranije ove godine osvojila je naslove u Indian Wellsu u ožujku te u Torontu u srpnju također na betonu.

Prije ovogodišnjeg US Opena Andreescu nikada nije otišla dalje od 2. kola na nekom "Grand Slam" turniru, a u četvrtak će u borbu za finale.

Dodig i Chan bez finala

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Tajvanka Latisha Chan neće osvojiti treći uzastopni "Grand Slam" naslov u konkurenciji mješovitih parova, oni su u polufinalu US Opena izgubili od Tajvanke Hao-Ching Chan i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6-7 (3), 5-7.

Dodig i Chan ove su godine osvojili Roland Garros i Wimbledon, no njihova serija pobjeda stala je na brojci 13.

U finalu će Chan i Venus igrati protiv Amerikanke Bethanie Mattek-Sands i Britanca Jamiea Murraya.

US Open, četvrtfinale:

tenisači:

  • Matteo Berrettini (Ita/24) - Gael Monfils (Fra/13) 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6 (5)
  • Rafael Nadal (Špa/2) - Diego Schwartzman (Arg/20) 6-4, 7-5, 6-2

tenisačice:

  • Belinda Benčič (Švi/13) - DONNA VEKIĆ (HRV/23) 7-6 (5), 6-3
  • Bianca Andreescu (Kan/15) - Elise Mertens (Bel/25) 3-6, 6-2, 6-3

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba