Obavijesti

Sport

Komentari 18

Nadal: Nemaš pojma koliko ćeš nam nedostajati dragi Andy...

Nadal: Nemaš pojma koliko ćeš nam nedostajati dragi Andy...
1

Španjolski tenisač i jedan od najboljih u povijesti te igre, Rafael Nadal, emotivnom se porukom oglasio nakon što je škotski tenisač Andy Murray najavio kraj karijere na kraju ove sezone

VIDEO

Andy Murray činio je veliku četvorku 'zlatne ere' svjetskog tenisa zajedno s Novakom Đokovićem, Rogerom Federerom i Rafom Nadalom.

'Evo, slavim kraj 2018. godine, prošla je bila sranje za mene...'
'Evo, slavim kraj 2018. godine, prošla je bila sranje za mene...'

Nemali šok izazvao je u Australiji kada je na konferenciji za novinare kazao da na kraju sezone, a možda i prije, završava tenisku karijeru. Murray se posljednjih dvadesetak mjeseci mučio s ozljedom kuka.

Pokretanje videa...

00:22

Murray: Ovo je neizdrživo

Murrayev izljev emocija uslijedio je nakon pitanja jednog od novinara kako se osjeća, s obzirom na ozljedu s kojom se dugo bori. Andy je pokušao odgovoriti, ali nije mogao suspregnuti suze. Nakon neuspješnog pokušaja da nešto kaže, ustao je i izašao iz dvorane. Vratio se nakon nekoliko minuta i rekao:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The closest I’ll ever get to the Aussie open trophy 😂 #5timeloser

Objavu dijeli Andy Murray (@andymurray)

- Ne, nisam dobro. U strašnim sam bolovima i to traje već gotovo dvadeset mjeseci. Napravio sam sve da izliječim taj kuk, ali ništa ne pomaže. Bolje sam nego prije šest mjeseci, ali i dalje me jako boli.

- Moram stati, ne mogu više igrati i misliti kad će bol prestati. Planirao sam eventualno igrati još par mjeseci do Wimbledona jer je to turnir na kojem bih se želio oprostiti, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati do tada, trpjeti ovu bol još četiri, pet mjeseci. Da, Australian Open bi mogao biti moj zadnji turnir. Velika je šansa da je ovo moj kraj.

- Razmišljam o operaciji, ali ne da se vratim tenisu nego kako bih si olakšao svakodnevni život, kako bih mogao normalno obuvati cipele, oblačiti čarape bez bolova - kazao je Murray koji je išao i kod psihologa, a njegovo obraćanje javnosti šokiralo je brojne tenisačice i tenisače.

Nadal: Jako ćeš nedostajati

Posebno emotivan bio je Rafael Nadal koji je s Murrayem odigrao nekoliko velikih mečeva. Španjolac je bio uspješniji sa 17 pobjeda, a sedam puta slavio je Škot.

- Nemaš pojma koliko ćeš nam nedostajati dragi Andy. Ti si primjer sjajnog sportaša i još bolje osobe - napisao je veliki Rafa na svom Instagramu, a pridružili su mu se i drugi.

Juan Martin Del Potro je napisao:

- Ne mogu ni zamisliti kakvu tugu i bol sada osjećaš. Nadam se da ćeš nadići to. Zaslužuješ se umiroviti po svojim uvjetima. Kako god bude: "Volimo te Andy" - napisao je popularni Delpo koji je i sam imao velikih problema s ozljedama.

Oglasio se i njegov bivši trener Ivan Lendl:

- Andy je uvijek ostavljao srce na terenu i s njim imam zaista sjajne uspomene. Počašćen sam što sam bio dio njegovog tima i što sam mu pomogao da ostvari najveće moguće ciljeve - kazao je Lendl.

Murraya je nahvalio i Grigor Dimitrov.

- Naši teniski okršaju postat će stvar prošlosti, ali to neće biti kraj našeg prijateljstva. Ono što si učinio u sportu ostat će zapisano zauvijek. Drži se, prijatelju - napisao je bugarski tenisač.

Poruke podrške napisali su mu i Kevin Anderson, Nick Kyrgios, Jo Konta, Andrea Petković i mnogi drugi...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka