Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naguravali se na biciklima pa ih izbacili s Tour de Francea...

None Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Nitko od nas nije želio ozlijediti onog drugog. Sve se dogodilo u žaru borbe. Sad Martin i ja ispadamo 'izdajnici', ostavili smo svoje momčadske kolege bez naše pomoći, rekao je jedan od suspendiranih Luke Rowe

Dvojica biciklista koja se natječu na Tour de Franceu izbačena su s najpoznatije svjetske utrke zbog sukoba koji je među njima eskalirao u 17. etapi.

Potvrdila je to  Međunarodna biciklistička organizacija (UCI), a 'junaci' su Luke Rowe i Tony Martin koji će biti samo gledatelji u ostatku utrke.

Rowe i Martin naguravali su se malo prije cilja etape, bilo je tu i nekih udaraca, ali oni su to negirali.

- Ništa ludo, ništa nasilno... Normalna borba za mjesto na cesti, ni prvi ni posljednji put. Stvarno mi nije jasna odluka sudaca - u čudu je ostao Rowe.

No veći je to problem za njihove momčadi jer i Ineos za koji vozi Rowe i Martinov Jumbo-Visma imaju vozače koji se bore za postolje, Thomasa, odnosno Kruijswijka, a tek slijede tri brdske etape.

Iako žalba vjerojatno neće uroditi polodom, oba su se 'kažnjenika' na kraju fotografirala zajedno.

- Bili smo vruće glave, ipak je ovo jedan od najvećih sportskih događaja u svijetu, svi želimo postići što bolji rezultat. Nikome ništa ne zamjeram, ali vidite da smo Martin i ja i dalje prijatelji, sjedimo za istim stolom, stvarno se nije dogodilo ništa loše. Niti je bilo tko od nas želio ozlijediti onog drugog. Sve se dogodilo u žaru borbe - kazao je Rowe uz zaključak.

- Sad Martin i ja ispadamo 'izdajnici', ostavili smo svoje momčadske kolege bez naše pomoći. To je ono što najviše boli.

Komentari (1)