Obavijesti

Sport

Komentari 0

Najbolje juniorke svijeta stižu u Zagreb: Ledena će zaplesati

Najbolje juniorke svijeta stižu u Zagreb: Ledena će zaplesati
1

Ledena dvorana zagrebačkog Doma sportova spremna je za novi klizački spektakl, ISU Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju, koje je na rasporedu u petak i subotu...

VIDEO

Od 16. do 17. ožujka u zagrebačkom Domu sportova okupit će se timovi sinkroniziranog klizanja iz 16 zemalja. Na ovom Svjetskom juniorskom prvenstvu Hrvatsku će predstavljati Zagrebačke pahuljice. Juniorke su već u veljači, na prvom ovogodišnjem međunarodnom natjecanju u Salzburgu, ostvarile rekordnih 71.66 bodova.

- Organizacijski je sve apsolutno spremno za natjecanje. Počeli smo sa službenim treninzima koji u srijedu i četvrtak traju na klizalištu Doma sportova i Zagrebačkog velesajma. Natjecanje svečanim otvaranjem kreće u petak od 17 sati, kratki program starta od 17.30, dok je u subotu finalni slobodni program na rasporedu od 15 sati - rekla je na konferenciji za medije direktorica SP-a Melita Juratek Cipek te najavila dolazak velike hrvatske pjevačke zvijezde:

- U četvrtak je od 19 sati službeno izvlačenje startnih brojeva, kada će u Ledenoj nastupiti i poseban gost, Jacques Houdek.

Juniorski SP u Zagrebu smo gledali i prije tri godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovaj put u Zagreb je došlo više od 600 klizačica iz 16 zemalja svijeta, a u Domu sportova imat ćemo priliku gledati nastupe 21 ekipe među kojima i hrvatsku reprezentaciju, Zagrebačke pahuljice. Po dvije ekipe dolaze nam iz Rusije, Kanade, SAD-a, Finske i Švedske, a to su ujedno i najjače reprezentacije ovog SP-a - rekla je predsjednica saveza Morana Paliković Gruden.

Prosjek godina Pahuljica je 13,5, čelnici saveza kažu kako nije toliko važno koje će mjesto zauzeti već da otkližu najbolje što znaju.

- Znamo da im neće biti lako, na tribinama će biti, 3, 4 tisuće ljudi, njihovi roditelji i prijatelji - kaže vođa tima Zoran Kovačević.

A dvorana će, kaže njihova trenerica, plesati zajedno s djevojčicama.

- Atmosfera u ekipi je odlična, djevojke su vrlo sretne i uzbuđene što imaju priliku nastupati na domaćem terenu. Sigurna sam da ćemo rasplesati Ledenu koja će biti naš 17. klizač kako mi to volimo reći. Kratki program u petak kližemo na skladbu "A Place with No Name" u izvedbi kralja popa Michaela Jacksona, a slobodni program na kompilaciju pjesama iz filma "Prljavi ples". Cilj nam je ne samo ugostiti svoje vjerne navijače, roditelje i prijatelje, nego pozvati i sve ostale da ispune Ledenu do zadnjeg mjesta kako bi pokazali svijetu dobru atmosferu koja vlada na svim klizačkim natjecanjima - kaže Ozana Miljković.

Dnevna ulaznica stoji 30 kuna, a komplet za oba dana, koji vrijedi za 1 odraslu osobu i 1 dijete, stoji 50 kuna. Blagajne Doma sportova otvaraju se sat vremena prije početka. Natjecanje će otvoriti kćer Juana Antonia Samarancha, Maria Teresa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''