Obavijesti

Sport

Komentari 63

Najbolje od Dinama: Čarobna osmorica zaslužna za uspon...

Najbolje od Dinama: Čarobna osmorica zaslužna za uspon...
1

DINAMOV EUROPROCVAT Modri u Europskoj ligi imaju maksimalni učinak iz tri utakmice i jedini uz Arsenal imaju devet bodova i dvije gostujuće pobjede. Ova osmorica zaslužna su za Dinamov europski procvat

VIDEO

Dani Olmo

SUPERTALENT Čekali smo Antu Ćorića, a dočekali - Danija Olma! Taj 20-godišnjak rođen u Terrassi ovog trenutka vrijedi 6,5 milijuna po Transfermarktu i njegova će cijena samo još rasti. Već šest asistencija, od toga pola u kvalifikacijama i skupini Europske lige... Olmo je već ključni igrač Dinama.

Zagreb: Dinamo i Fenerbahce u utrci za pobjedu u 1. kolu Europske lige

Mislav Oršić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

OTKRIĆE Do 25. godine promijenio je čak osam klubova, počevši od Kustošije, prije nego što je stigao u Dinamo. Zaobilaznim putem, preko Južne Koreje... Mnogi su se čudili kad ga je Bjelica izabrao kao jedan od prvih ‘pickova’ kad je preuzeo Dinamo. Više se ne čude. Oršić je zabio i Trnavi.

Nenad Bjelica

AUTORITET Došao je u neobičnom trenutku, taman pred finale Kupa, pa za početak osvojio trofej. I pokazao kakav mu je plan s Dinamom - rušiti sve pred sobom! Podizale su se obrve kad je krenuo graditi momčad iz temelja, dovoditi igrače koje smo smatrali anonimcima, ali danas jako dobro znamo tko je taj Dilaver, koliko je brz Oršić, kako dobro dribla Kadzior... Kao što danas više nemamo dvojbi da je Nenad Bjelica odličan trener. Kažu kritičari kako ‘nema plan B’, uvijek igra jednako, ali to može postati važno tek kad plan A prestane prolaziti. Budući da se takvo što ne nazire, Bjelica sigurno jaši dalje na svojim nogometnim idejama. Njegov Dinamo je čvrst, hrabar, brz, okomit i odlučno usmjeren na njegovo veličanstvo rezultat, a to je recept koji donosi itekako ukusan konačni proizvod. Bjelica je od Dinama napravio sasvim drukčiju momčad od onih koje smo gledali posljednjih godina.

Europa League - Group Stage - Group D - Spartak Trnava v Dinamo Zagreb

Arijan Ademi

KAPETAN Priznajemo, nismo ni u snu pomišljali da će se Ademi nakon suspenzije i dugotrajne pauze, koja je morala ostaviti traga, vratiti kao još bolji igrač. Arijan je srce ovog Dinama, neumorni trkač i sve ovo što se lijepo događa s Dinamom apsolutno je zaslužio. Nezamjenjiv.

dinamo

Emil Dilaver

RATNIK Čuli smo dobre stvari o njemu prije nego što je došao, ali nismo mogli ni sanjati da će tako brzo postati vođa ‘modre’ svlačionice. Žilav i snažan, toliko borben da ga od milja zovu Veliki Blek, Dilaver je u paru s Theophileom za nekoliko mjeseci nadomjestio odličnog Sigalija.

GNK Dinamo - HNK Rijeka

Mario Gavranović

IGRAČ UTAKMICE U neka druga vremena ta bi utakmica završila 1-0 za Spartak Trnavu po već stoput viđenom scenariju kad je Dinamo u pitanju. Oršić, Gavranović i društvo bi stvarali i promašivali prilike, uvijek bi odnekud iskrsnuo neki igrač na crti ili bi lopta pogodila stativu, prečku, odbila se preko gola. Ali ovaj put ne. Ovaj put Dinamo je imao Marija Gavranovića koji je kao na malom nogometu progurao loptu kroz noge sirotom slovačkom stoperu. Prije toga je namjestio stopostotnu šansu Oršiću pa još jednu, tražio ga je u petercu sve dok ovaj nije napokon zabio za 2-1. Gavranović je napast, polako se probio do prvih 11 švicarske reprezentacije protiv Islanda u Ligi nacija, a Belgiji je u istom natjecanju i zabio. Njegova klasa je neosporna, čovjek iz Lugana je objektivno najbolji ‘killer’ u cijeloj Prvoj HNL, pa i šire. Uostalom, Gavranović prvak s Rijekom pa prvak s Dinamom... I to nešto govori o igraču koji će idućeg ljeta vjerojatno biti jako tražena roba na tržištu.

Izet Hajrović

SENZACIONALNO DOBAR Izet je realno gledajući najbolji Dinamov igrač u ovoj polusezoni. Brojke ne lažu, čak šest europskih golova i pet asistencija u polusezoni za igrača koji je u Maksimir došao nakon velikih problema s ozljedama. Desna strana je njegova. Dribling, lažnjak, udarac... Ima sve.

Zagreb: Dinamo i Fenerbahce u utrci za pobjedu u 1. kolu Europske lige

Dominik Livaković

REPREZENTATIVAC Branio je za ‘A reprezentaciju’ protiv Engleza zbog ozljede Lovre Kalinića i odmah bio igrač utakmice. Protiv Trnave je imao jednu briljantnu obranu, vjerojatno vrijednu proljeća u Europi. Zadraninu su tek 23 godine. On je budućnost Dinama i reprezentacije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu