Obavijesti

Sport

Komentari 52

Najbolji hrvatski igrač je Luka Modrić, a HNL-a Hilal Soudani!

Najbolji hrvatski igrač je Luka Modrić, a HNL-a Hilal Soudani!
18

Ovaj je izbor prošao uz kontroverzu jer HNS i Davor Šuker nisu mu htjeli dati na važnosti jer su ove godine pokrenuli (i dodijelili prije tri dana) svoju nagradu, pa je bilo zanimljivo i vidjeti tko će se sve pojaviti u Zagrebu

VIDEO

Hrvatska udruga Nogometni sindikat šesti je put nagradila najbolje hrvatske i nogometaše u HNL-u, i šesti je put glavnu nagradu odnio Luka Modrić.

Ovaj je izbor prošao uz kontroverzu jer HNS i Davor Šuker nisu mu htjeli dati na važnosti jer su ove godine pokrenuli (i dodijelili prije tri dana) svoju nagradu, pa je bilo zanimljivo i vidjeti tko će se sve pojaviti u Zagrebu.

I stigli su samo reprezentativci koji su se zatekli u Zagrebu zadnjih sati slobodnog vikenda, nitko nije imao obvezu doći, a navodno je Šuker čak htio da nitko od igrača ne dođe.

A nagrade su, u izboru nogometaša i trenera HNL-a, dobili:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najbolji hrvatski nogometaš

Luka Modrić opet je nagrađen.

"Bila je to vrlo teška i duga sezona, u prvenstvu i kupu nismo igrali kako se od nas očekuje, ali osvojili smo trofej koji je za Real najbitniji. Sretan sam što sam dio tog kluba i tog uspjeha koji će biti zapamćen za sva vremena i teško nadmašen."

"Mi ne možemo bez drame... imali smo najteži ždrijeb, put otkad sam ja u Realu: prvak Francuske, Italije, Njemačke, pa Liverpool. Zaista smo je zaslužili."

"Imam li više pojedinačnih ili momčadskih nagrada? Nisam brojao, individualne su lijepe jer su za sav trud koji pružaš i lijepo je dobiti ih, ali meni su draže kolektivne."

Nedostaje još neka s reprezentacijom...

"Svake godine i svako natjecanje su velika očekivanja i jako bih htio veći uspjeh s reprezentacijom. Prvi cilj treba biti prolazak skupine jer od 1998. nismo to uspjeli. Vjerujem da ćemo to ostvariti, pa uz malo sreće otići i malo dalje.

"Sreća će igrati jako veliku ulogu, nadam se da ćemo je igrama i ponašanjem na terenu zaslužiti."

Najbolji igrač Prve HNL

El Arabi Hilal Soudani bio je i prvi strijelac HNL-a sa 17 golova.

"Bila je stresna sezona, 5-6 utakmica nije bilo dobro, ali zasluženo smo prvaci. Transfer? Ja sam zasad igrač Dinama, a vidjet ćemo. SP? Nema Alžira pa navijam za Hrvatsku i siguran sam da ćete dobro proći."

Najbolji mladi igrač HNL-a (do 21 godina)

Lovro Majer (Lokomotiva) nagrađen je nakon sjajne sezone, s 11 golova i 5 asistencija u sezoni. A vrlo je aktualan ovih dana zbog transfera. Dinamo ili inozemstvo?

"Ne zna se ništa, pregovori su u tijeku, vidjet ćemo. Sretan sam što sam drugu godinu za redom dobio ovo priznanje jer znam koliko sam radio. Tim više što su moje igre vidjeli igrači i treneri", rekao je Majer.

Najbolji hrvatski golman

Danijel Subašić dobio je nagradu i rekao:

"Lijepo je jer moji kolege nogometaši biraju, a sad dolazi red na moje mlađe kolege. Lovre i Karlo su imali dobru sezonu, moja je bila teža nego prošlogodišnja, ali opet drugo mjesto, Liga prvaka..."

"Ozljeda? Ma bit će sve u redu, samo grč..."

"Prvi ću put nastupiti na SP-u, dosad sam bio podrška Stipi Pletikosi. Najvažnije je proći skupinu."

Najbolja hrvatska nogometašica

Maja Joščak prva je pobjednica u toj kategoriji. Veznjakinja Osijeka i reprezentacije, ženski Luka Modrić, ujedno je i trenerica mlađih uzrasta u Osijeku.

"Trenerima djevojaka psihologija treba više nego taktičo-tehnička priprema. Mi žene smo posebne, teško nam je ići niz dlaku, zbog stvari s kojima muškarci nemaju problema..."

Najbolja momčad HNL-a

Livaković - Juranović, Benković, Nižić, Sosa - Bradarić, Ademi, Majer - Soudani, Heber, Gavranović.

"Imali smo šanse u kupu, trebamo izvući pouke pa iduće sezone biti bolji. Je, mala je satisfakcija biti ovdje nagrađen, ali okrećemo se novoj sezoni, zdravlje je najvažnije. Hajduk puca na prvo mjesto, samo se to priznaje, nadamo se tome", rekao je Zoran Nižić.

Najbolji trener HNL-a

Matjaž Kek je obranio naslov, ali ove je sezone nagrađen iako Rijeka nije osvojila trofej.

Najbolji sudac Prve HNL

Bruno Marić (45) opet je dobio nagradu, iako nije sudio derbije Dinama i Hajduka. Ovo mu je oproštajna sudačka sezona.

"Ovo mi je četvrta nagrada i najveća je za suca kad ga nagrađuju igrači i treneri. Ne mogu reći da mi je to poticaj da budem još bolji jer ovo mi je zadnja sezona. Izazivao sam suđenjem često nezadovoljstvo, griješio sam, ispričao bih se svima koji su bili ljutiti, ali suci imaju želju biti najbolji na terenu, dogode se pogreške, ali najviše sam volio biti na terenu i nadam se da će svi suci voljeti biti na terenu kao što sam ja."

"Nadam se da će biti prilike u nekoj novoj ulozi pomoći novim sucima. Htio bih ostati u nogometu, ne znam hoće li to prepoznati oni koji odlučuju."

"Godinama zagovaram da suci mogu razgovarati, a neki glupi propisi nam onemogućuju da govorimo kroz što prolazimo. Eto, u sezoni kada je bilo svega i svačega, igrači su me izabrali najboljim, jer su me upoznali. Kada bi i ostale suce upoznali, bilo bi lakše."

Dobri duh hrvatskog nogometa

Darko Raić-Sudar, trener Istre, je prošao je trnovit put i ostao vjeran nogometu. Igrao je za slavonske prvoligaše u ratnim uvjetima, pa postao trener i u Istri vodio sve kategorije. Preuzeo je brigu o prvoj momčadi kad su igrači ostali bez plaće, zadržao ih na okupu, izborio ostanak u ligi...

"Kad u nešto stvarno vjeruješ i moguće je, može se ostvariti. Najteže je bilo svaki dan u svlačionici, objašnjavati nogomet, razgovarati, a uz sve probleme. Bilo je par kriznih trenutaka, pogotovo na polusezoni, kada smo skoro odustali, ali par igrača i ja inzistirali smo da pokušamo dalje. Iduća sezona? Nama valjda mora doći netko sa strane voditi klub. S prvom dvojicom nije bilo sreće, valjda će biti treća sreća."

Najbolji travnjak HNL-a

Rujevica - odabrali su je igrači HNL-a. Dopada im se što je brz prijenos lopte i ta mješavina prirodne i umjetne trave 70:30 posto očito im odgovara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida