Obavijesti

Sport

Komentari 19

Najbolji sportaši rođeni su u siječnju: Šuker, Žuti, Janica...

Najbolji sportaši rođeni su u siječnju: Šuker, Žuti, Janica...
1

'NAJUSPJEŠNIJE' BEBE Prema statistici, oni koji su rođeni u siječnu imaju veće šanse da postanu poznati, odlični su u onome čime se bave i dobroćudni su

VIDEO

Zimske bebe imaju drukčiji karakter od ljetnih beba. Istraživanja pokazuju da su djeca rođena u siječnju manje razdražljiva od vršnjaka.

Statističari su se pozabavili činjenicama pa su izračunali kako su djeca koja se rode u siječnju uspješnija od ostalih.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:09

Najčešće zanimanje kojim se bave je medicina, a nerijetko su sportski tipovi. To je pokazalo i istraživanje iz Australije u kojem su znanstvenici proučavali u kojem je mjesecu rođeno najviše igrača u nogometnim klubovima. 

Prelistali smo kalendare i pronašli koji su to hrvatski sportaši rođeni u tom "magičnom mjesecu".

Od hrvatskih reprezentativaca tu je fenomenalni golman Dominik Livaković (24) koji će 09. siječnja proslaviti rođendan. U Dinamu je ove sezone potvrdio klasu, Transfermarkt ga cijeni na 13 milijuna eura i uskoro će, ako sve bude kako treba, postati dio nekog velikog europskog kluba.

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk

Od "modrih" nogometaša, rođendane u siječnju, usput rečeno, imaju i Joško Gvardiol (17), Ivo Pinto (29), Lovro Majer (21) i Iyayi Atiemwen (23).

Sa siječanjskim bebama posebno su se usrećili "vatreni". Makaranin Alen Bokšić (49) zasigurno je jedan od najvećih hrvatskih napadača svih vremena, a rođen je 21. siječnja. Zabio je za reprezentaciju 10 golova u 41 nastupu, a za nešto više ispriječile su mu se ozljede.

U Schwenningenu se 12. siječnja rodio Robert Prosinečki (50), danas trener Kayserispora, a nekoć nogometaš Barcelone i madridskog Reala. Slovi za jednog od najboljih hrvatskih veznjaka i kreativaca svih vremena. Hranio je Žuti godinama Davora Šukera koji se rodio 1. siječnja 1968. Treba li uopće što reći o igračkoj genijalnosti i hladnokrvnosti Zlatne kopačke SP-a u Francuskoj 1998.?

Za pet dana svoj će 41. rođendan proslaviti Stipe Pletikosa, jedan od najboljih golmana u povijesti "vatrenih". Za hrvatsku je reprezentaciju skupio 114. nastupa. Visok je 193 centimetra što, prema istraživanju iznad spomenutih Australaca, nije čudno.

Brazil

Kao da je taj 1. mjesec pogodan za golmane. Dražen Ladić (57) rođen je 1. siječnja. "Čakovečka mačka" godinama je svojim bravurama izluđivala protivničke napadače, a uveseljavala hrvatske navijače. Mladen Petrić također se rodio 01. siječnja. sjajnog hrvatskog napadača najviše pamtimo po golu Engleskoj na Wembleyu (3-2).

- Ako ste rođeni u siječnju, imate gotovo 12 mjeseci prednosti što se tiče rasta od kolega koji su rođeni krajem godine - objasnili su stručnjaci.

Zanimljivo, nemamo puno hrvatskih rukometaša koji su rođeni u siječnju. Mostarac Željko Musa rođen je 08. siječnja 1986. Također, 06. siječnja rođen je supertalentirani Ivan Martinović (21).

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - Brazil v Croatia

Ipak, hrvatska košarkaška reprezentacija godinama je bila prepuna siječanjskih beba. Stojko Vranković, Arijan Komazec, Josip Sesar, Marko Tomas i Nikola Plećaš neki su od najpoznatijih hrvatskih košarkaša rođenih u siječnju.

U hrvatskoj teniskoj reprezentaciji Ivan Dodig rođen je 02. siječnja. Radi se o ponajboljem hrvatskom tenisaču u parovima svih vremena.

"Magični siječanj" iskovao je i najbolju hrvatsku sportašicu svih vremena. Dakako, radi se o Janici Kostelić koja je rođena 05. siječnja 1982. u Zagrebu. Osvojila je Janica tri olimpijska zlata i jedno srebro za ZOI u Salt Lake Cityju 2002. pa četiri godine kasnije u Torinu uzela zlato u kombinaciji i srebro u superveleslalomu. A gdje su još medalje sa Svjetskih prvenstava... U svoje vitrine pospremila je pet zlata, a ima i tri Velika kristalna globusa.

Željko Lukunić/PIXSELL

Još jedna korist koju imaju oni rođeni u siječnju su bolji darovi. Naime, njihov rođendan dolazi nakon što prođu blagdani. Tad počinju popusti, pa se darovi mogu pronaći po nižim cijenama. Zato je veća mogućnost da siječanjska djeca dobiju bolje darove od ostalih.

Kad govorimo o astrologiji, siječanjska beba je Jarac ili Vodenjak. Za ljude rođene u znaku Jarca kaže se da su romantični, praktični i dobri organizatori, a za Vodenjake se smatra da su mislioci koji vole pomagati drugima. Osim toga, studija koja je analizirala datume rođenja i uspjeh pokazala je da je najviše slavnih rođeno upravo u znaku Vodenjaka.

Duhoviti su, ali i veoma odgovorni

Ljudi koji su rođeni u siječnju imaju izražen smisao za humor, ali i sarkazam. Zreliji su i odgovorniji. Često postaju vođe. Ne vole govoriti o osjećajima i vješto ih skrivaju.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu