Obavijesti

Sport

Komentari 5

Najluđi UFC finiš ikad! Lakat sa zvukom sirene i šok nokaut

Najluđi UFC finiš ikad! Lakat  sa zvukom sirene i šok nokaut
21

DENVER Yair Rodriguez i Chan Sung Jung borili su se u glavnom meču na 25. rođendanu UFC-a. Završilo je jednim od najspektakularnijih prekida u povijesti UFC-a i pobjedom Rodrigueza u zadnjoj sekundi

VIDEO

Do kraja borbe ostalo je 10 sekundi, Yair 'El Pantera Rodriguez i Chan Sung Jung dotaknuli su rukavice i počeo je vatromet! A pazite sad ovo, prije toga su odradili 24 minute i 50 sekundi bespoštedne razmjene udaraca!

Završilo je jednim od najspektakularnijih prekida u povijesti UFC-a, nokautom u petoj rundi praktički sa zvukom sirene i pobjedom Yaira Rodrigueza koji bi, da nije bilo tog lakta, vjerojatno izgubio jer je u sudačkim karticama Korejac bolje stajao.

MMA: UFC Fight Night-Denver-Jung vs Rodriguez
MMA: UFC Fight Night-Denver-Jung vs Rodriguez MMA: UFC Fight Night-Denver-Jung vs Rodriguez

Rodriguez je gubio od Sung Junga, a onda je izveo nešto o čemu sad priča cijeli MMA svijet! Doslovno u zadnjoj sekundi eventa u Denveru kojim je UFC proslavio 25. rođendan, Meksikanac je laktom bez gledanja pogodio Korejca i ugasio mu svjetlo! 

- Ispričavam se svima koji su navijali za mene i pomagali mi, hvala im. Onima koji me mrze, čestitam. Nisam u stanju otići na avion tako da ću nekoliko dana ostati u bolnici prije nego se vratim u Koreju. Osramotio sam se - napisao je korejski borac Sung Jung na Twitteru nakon borbe.

Kao i njegov protivnik, završio je u bolnici nakon nje.

Bila mu je to prva borba nakon godinu i pol.

POGLEDAJTE GALERIJU IZ DENVERA

21
| Foto: Reuters/PIXSELL/Twitter

Fantastičnu borbu odradili su Rodriguez i Sung Jung, jednu od onih borbi za koju nikome od ljubitelja MMA-a koji su bili u Denveru nije žao što su platili kartu. 

MMA: UFC Fight Night-Denver-Jung vs Rodriguez

Oduševili i gazdu UFC-a: Pa ovo je ludo!

El Pantera i Zombie od prve do zadnje sekunde dali su sve što imaju, Meksikanac je na kraju slavio tim nevjerojatnim nokautom nakon 24 minute i 59 sekundi borbe u kojoj je korejski 'Zombie' imao pobjedu u rukama. 

- Pa ovo je najluđi prekid u povijesti! Ostala je još sekunda, a onda mu je sjeo taj lakat. Meksikanac je gubio, Korejac je imao sve u svojim rukama, trebao je izdržati samo sekundu. Kakav finiš! - zadivljen je bio i Dana White, šef UFC-a.

A kad njega zadivite - lova do krova!

Yair Rodriguez za spektakularni nokaut pospremio je 100.000 dolara, 50 tisuća za najbolju borbu večeri i još 50 tisuća za najbolju izvedbu. El Panteri je ovo bila 11. pobjeda iz 13 mečeva, Sung je na 14 pobjeda i pet poraza.

MMA: UFC Fight Night-Denver-Jung vs Rodriguez

'Slomio si mi prokletu ruku'

Fanovi UFC-a čekali su i nastup Donalda 'Kauboja' Cerronea, koji je u svom gradu pobijedio Mikea Perryja prekidom u prvoj rundi. Perry je dobro ušao u meč, ali pogriješio je kad je mislio da će u parteru riješiti borbu. 

MMA: UFC Fight Night-Denver-Cerrone vs Perry

Činilo se da je Perry, inače bivši Cerroneov sparing partner, u dobroj poziciji, Kauboj je bio na leđima, ali slijedi 'trokut', Perry podiže Cerronea i udara ga u pod, ali Kauboj sjajno hvata njegovu ruku i završava meč prekidom 14 sekundi prije isteka prve runde.

Cerrone je nakon ovog slavlja postao UFC borac s najviše pobjeda u povijesti (21) i borac s najvećim brojem finiša (15). Ovo mu je bila treća borba koju je u karijeri završio s polugom na ruci, prva od 2007. godine, piše portal Fightsite.

- Svaka čast, Kauboj! Slomio si mi prokletu ruku - napisao je Mike Perry nakon borbe.

MMA: UFC Fight Night-Denver-Cerrone vs Perry

Brutalna novakinja i debi u krvavoj borbi

Maycee 'The Future' Barber djevojka je o kojoj se najviše priča u UFC-u. Debitirala je u Denveru i dominirala protiv Hannah Cifers. Djevojka kojoj je nadimak 'Budućnost' i koju najavljuju krilaticom 'Budućnost dolazi', pokazala je zašto je to tako.

Bila je to njezina šesta pobjeda u isto toliko mečeva, prva u UFC-u. U svom rodnom Denveru briljirala je i slavila u drugoj rundi nakon što je sudac prekinuo meč.

Nešto je sporije Barber krenula u borbu, ali kad se razmahala, Cifers više nije imala nikakve šanse. Završila je Barber meč u dominantnom položaju, ground and pound udarcima i sucu nije preostalo ništa drugo nego da prekine borbu.

Nakon impresivnog debija izazvala je - MacKenzie Dern, majstoricu jiu-jitsua.

To bi bio spektakl

- Nisam došla ovdje gubiti, došla sam pobjeđivati. Ako želite gledati prvakinju, onda pratite moju karijeru. Želim MacKenzie Dern, to je ono što mi slijedi. Ne pripadam malim programima, moram se boriti samo na najvećim priredbama. Želim tu borbu, želim Dern - rekla je 20-godišnja Maycee Barber nakon pobjede.

MacKenzie Dern (25) ima crni pojas u jiu-jitsuu, pobijedila je u svih sedam borbi u MMA-u. Debitirala je u UFC-u u ožujku ove godine protiv Ashley Yoder, koju je pobijedila podijeljenom odlukom sudaca. Samo dva mjeseca nakon toga pobijedila je Amandu Cooper prekidom u prvoj rundi. Mackenzie je u graplingu osvojila praktički sve, triput je bila svjetska prvakinja, dvaput je osvajala prestižni Pan Ams, najveći jiu-jitsu turnir Americi što je kao Liga prvaka u nogometu. 

Na Instagramu ima preko pola milijuna pratitelja. 

Budućnost protiv zvijezde Instagrama i majstorice u parteru. 

E to bi bila borba!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Good morning 💋 📷 @lrhphotography

Objavu dijeli Mackenzie Dern🇺🇸🇧🇷 (@mackenziedern)

UFC Fight Night 139

  • Yair Rodriguez def. Chan Sung Jung – KO (R5 4:59)
  • Donald Cerrone def. Mike Perry – SUB (R1 4:46)
  • Germaine de Randamie def. Raquel Pennington – jednoglasna sudačka odluka
  • Beneil Dariush def. Thiago Moisés  – jednoglasna sudačka odluka
  • Maycee Barber def. Hannah Cifers TKO (R2 2:01)
  • Mike Trizano def. Luis Peña – podijeljena sudačka odluka
  • Ashley Yoder def. Amanda Cooper – podijeljena sudačka odluka
  • Bobby Moffett def. Chas Skelly Technical – SUB (R2 2:43)
  • Davi Ramos def. John Gunther – SUB (R1 1:57)
  • Devonte Smith def. Julian Erosa – KO (R1 0:46)
  • Flyweight Eric Shelton def. Joseph Morales – podijeljena sudačka odluka
  • Bantamweight Mark de la Rosa def. Joby Sanchez – podijeljena sudačka odluka
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...