Obavijesti

Sport

Komentari 10

Najskupljih 11: Momčad koja vrijedi preko 1,2 milijarde €

Najskupljih 11: Momčad koja vrijedi preko 1,2 milijarde €
5

Dolazak Harryja Maguirea u Manchester United iz Leicestera najskuplji je transfer braniča u nogometnoj povijesti, ali i dalje nitko nije nadmašio Neymarove tri dvojke pri prijelazu u PSG...

VIDEO

Nakon velikog skoka u cijenama igrača u posljednje tri godine, osobito nakon basnoslovnog iznosa za koji je Neymar prešao iz Barcelone u PSG (222 milijuna eura), nogometni transferi iz dana u dan obaraju granice. I baš kada se iznenadimo i začudimo iznosu jednog transfera, dođe drugi. Svi igrači navedeni u ovome sastavu imali su u trenutku realizacije transfera 27 ili manje godina, a zajedno vrijede preko 1,2 milijarde eura.

Ne iznenađuje činjenica da Premiership dominira u "razrješivanju vreće" s čak šestoricom najskupljih igrača: dvojicom u Unitedu, dvojicom u Manchester Cityju, jednim u Liverpoolu i jednim u Chelseaju. Ostalih pet podijeljeni su na dvojicu u Barceloni, dvojicu u Paris Saint-Germainu i jednog u Kovačevom Bayernu.

Kepa Arrizabalaga 

Španjolski golman postao je najskuplji na svojoj poziciji nakon što je došao u Chelsea iz  Athletic Bilbaoa za 80 milijuna eura u kolovozu 2018. Nadmašio je do tada najveći golmanski transfer - onaj Alissona Beckera u Liverpool.

Kyle Walker

Nakon transfera vrijednog 56.7 milijuna eura iz Tottenhama u  Manchester City 2017., bio je najskuplji obrambeni igrač na svijetu, ali je sada pao nisko na listi. 

Virgil van Dijk

Virgil je prestigao Walkera sve do velikog transfera  Maguirea. Liverpool je tada izdvojio čak 85 milijuna eura da bi otkupila Van Dijka iz Southamptona u prosincu 2017., a vjerojatno nisu zažalili niti centa. 

Premier League - Liverpool v AFC Bournemouth

Harry Maguire

Maguire je uspio nadmašiti i Van Dijka i Walkera. Britanac je svojim sjajnim igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji privukao pažnju nogometnih skauta i time zaradio veliki, 90 milijuna eura vrijedan, transfer u Manchester United.

Lucas Hernández

Niko Kovač postavio je velike želje pred upravu njemačkog velikana, a jedna od njih je bila i Luka Hernandez. Bayern je za njega platio 80 milijuna eura Atletico Madridu, a zbog njegove polivalentnosti bi Bavarci trebali biti i više nego zadovoljni ovim dogovorom.

Rodri 

Manchester City platio je 70  milijuna eura Atletico Madridu za ovoga Španjolca koji će, nada se Pep, biti još jedno pojačanje obrane dvostruke krune engleskih prvaka. 

Paul Pogba

Najstariji transfer na ovome popisu upravo je Pogbin prelazak 2016. iz Juventusa u Man. United za velikih 105 milijuna eura. Tada je postao najskuplji veznjak ikada.

Premier League - Huddersfield Town v Manchester United

Frenkie de Jong

Transfer težak 75 milijuna eura s još 11 milijuna u bonusima bio je rezultat sjajnih izvedbi u Ajaxu u protekloj sezoni nakon čega je nizozemski klub upravo na Frenkiju ostvario svoj najveći prodajni transfer ikada.

FC Barcelona - Frenkie de Jong Photocall

Philippe Coutinho

Barcelona je platila (za klub) rekordnih 120 milijuna eura, s dodatnih 40 milijuna za brazilsko "čudo" koje se na kraju i nije pokazalo toliko famozno. Naime, iako je Philippe otišao iz engleskog velikana kako bi s Barcelonom, prema svojim nadanjima, osvojio Ligu prvaka, to mu nije pošlo za rukom. 

Neymar

Najveći transfer u povijesti nogometa, Neymarov prelazak iz Barce u PSG, teži vrtoglavih 222 milijuna eura i prvi je koji je probio granicu od 200 milijuna, a sa svim događanjima oko njega i navodnog povratka na Camp Nou, čini se kako će PSG inzistirati da Brazilac još jednom promijeni klub za ništa manje od 200 milijuna.

Ligue 1 - Angers v Paris St Germain

Kylian Mbappe

PSG je doveo Mbappéa iz Monaca za 180 milijuna eura čime je svjetski prvak zaslužio mjesto u najskupljih 11. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe