Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Najsretniji bih bio s dvobojem Hrvatske i Srbije u polufinalu'

'Najsretniji bih bio s dvobojem Hrvatske i Srbije u polufinalu'
1

Najsretniji bih bio kada bi se s Hrvatskom susreli u polufinalu. Te utakmice uvijek su dodatna motivacija za obje momčadi, rekao je sprski reprezentativac Marko Vujin

VIDEO

Srbija je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2012. godine, ali onda se nije plasirala u četvrtfinale olimpijskog turnira. Marko Vujin objasnio je koja je zapravo prava slika njegova reprezentacije.

- Europsko prvenstvo na domaćem terenu bilo je nevjerojatno, nešto izvanredno za našu momčad i cijelu zemlju. Igranje kod kuće je sigurno velika prednost. Kvalifikacija za Olimpijske igre bile su također nešto posebno, ali u Londonu nismo dobro igrali. Sada su svi naši igrači ponovno spremni, igranje na Svjetskom prvenstvu je lakše nego na Europskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama, tako da smo vrlo optimistični - rekao je Vujin za službene stranice IH-a.

Srbi se nadaju da u Španjolskoj mogu do četvrtfinala.

- Želimo u četvrtfinale, a onda ćemo vidjeti što će se dalje dogoditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Problem igrača Srbije često je bio taj da nisu konstantno na visokoj razini. Bilo je to vidljivo i na SP-u 2011. godine te na Olimpijskim igrama u Londonu.

- Svjetsko prvenstvo u Švedskoj je bio prvi turnir s našim novim trenerom tako da nismo imali puno vremena za pripremu. Tijekom turnira igrali smo dobro, ali smo pokazali i loše lice. Uvjeren sam da možemo igrati konstantno dobro, kao što smo uspjeli do sada složiti solidnu obranu - kaže Vujin.

Skupinu s Poljskom, Slovenijom, Južnom Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom Srbi bi trebali proći.

- Srbija, Slovenija i Poljska su favoriti za vrh skupine. Imamo savršen raspored jer prvo igramo s Korejom, Bjelorusijom i Saudijskom Arabijom što znači da će biti uigrani za ključne utakmice.

Osmina finala nosi potencijalno utakmici Hrvatske i Srbije.

- Nadamo se da ćemo biti prvi u skupini kako bi izbjegli Španjolsku, Hrvatsku i Mađarsku u osmini finala. U slučaju da završimo drugi ili treći u skupini, imamo jako tešku osminu finala. Najsretniji bih bio kada bi se s Hrvatskom susreli u polufinalu. Utakmice Srbije i Hrvatske uvijek su dodatna motivacija za obje momčadi, ali u isto vrijeme stvaraju i veliki pritisak, jer su od posebnog značaja za obje zemlje - rekao je Vujin.

Izbornik Srbije Veselin Vuković najavio je velike promjene u reprezentacije. Vujin se nameće kao vođa te nove Srbije.

- Možda, jer nakon SP-a ću imati više od 100 odigranih utakmica za Srbiju, a i na klupskim razinama branim boje Kiela. Svatko u Srbiji i u rukometnom svijetu zna što to znači. Imam 27 godina i cilj mi je igrati za Srbiju još barem četiri godine, do sljedećih Olimpijskih igara. Optimističan sam što se tiče budućnosti - rekao je Vujin.

Favoriti za zlato su uvijek isti.

- Francuska, Španjolska zbog domaćeg terena, Hrvatska i Danska. Ali to stvarno teško predvidjeti. Po mom mišljenju najmanje deset europskih momčad može osvojiti zlato ili napraviti neko iznenađenje - zaključio je Vujin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet