Obavijesti

Sport

Komentari 40

Najstariji hrvatski nogometni klub nalazi se pred gašenjem?

Najstariji hrvatski nogometni klub nalazi se pred gašenjem?
1

Sisačka Segesta je u postupku predstečajne nagodbe pa ga Grad ne može više financirati, objasnila je gradonačelnica. Iz Segeste se nadaju da će se pronaći neko rješenje

VIDEO

Ne samo da najstariji nogometni klub u zemlji, sisačka Segesta, neće ove godine dostojno proslaviti 110. obljetnicu postojanja, već je došao u pitanje i njen daljnji opstanak jer je Grad Sisak ove godine prestao neposredno financirati klub, već to čini, kao i za druge klubove, posredstvom gradske Zajednice sportskih udruga.

Budući da su redovna sredstva izostala, iz uprave HNK Segesta i Omladinskog nogometnog pogona Segeste, upućen je javni poziv gradonačelnici Kristini Ikić Baniček, predsjedniku Gradskog vijeća Ivanu Đumbiru i gradskim vijećnicima da se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća hitno stavi daljnje financiranje Segeste.

Gradonačelnica je u nekoliko navrata spomenula da se klub nalazi u postupku predstečajne nagodbe pa ga Grad ne može financirati, te da iz njega treba maknuti politiku. U klubu pak vjeruju kako je Segesta žrtva političkih ucjena.

- Vjerujemo da će se naći rješenje i da nećemo morati koristiti i druga građanska sredstva za opstanak kluba. Ako grad nastavi neispunjavanje svojih obaveza na temelju pogrešnih postavki, nastavit ćemo borbu za opstanak svim aktivnostima koje nam stoje na raspolaganju, počevši od pravnih mjera - stoji u dopisu Segeste.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, na sjednici Gradskog vijeća, održanoj u petak, problematika Segeste nije stavljena na dnevni red, već se o njoj raspravljalo prilikom usvajanja izmjena Programa javnih potreba u sportu za ovu godinu.

Tim je programom iznos za sportske klubove umanjen za 571.000 kuna, što simpatizeri Segeste tumače kao predstanak financiranja kluba, dok predlagači programa tvrde da to sa Segestim nema veze.

Oporbeni vijećnici (HDZ-HSLS) tvrde kako na taj način predstečajna nagodba neće biti provedena, te da će blokadom računa Segesta završiti u stečaju. 

- Glavni krivac za nastalo stanje je uprava Segeste, koja je dva desetljeća sustavno uništavala klub. Grad je 2013. godine 'podmetnuo leđa' da spasi klub, ali loše vodstvo kluba to nije znalo iskoristiti. Pojedinci iz uprave, koja je kršila Zakon o sportu, gledali su samo vlastite interese, pa su bili i u sukobu interesa - rekla je Ikić Baniček.

Plan financiranja klubova, na čijem popisu sada nema Segeste, prihvaćen je većinom glasova vijećnika. Iako je rasprava o financiranju Segeste trajala sat vremena, konkretnih zaključaka nije bilo, pa se rješenje za opstanak kluba još ne nazire.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu