Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najveće je Červarovo otkriće, a debitirao je još prije - 7 godina

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Imam ja to u sebi oduvijek, radim od malih nogu, malo uzmem od onih s kojima igram. Nastojim uvijek raditi na sebi, a na izborniku je da odlučuje, kaže Vlado Matanović, koji je prvi put igrao za Hrvatsku još 2013. godine

Nije da imamo za što se posebno novoga ili pozitivnoga uhvatiti nakon Njemačke koja je pobjednički prošla Arenom, ali imamo zato za koga. Veliki je plus iza sebe u srijedu ostavio Vlado Matanović, desno krilo kojemu su 24 i za koje bi ljudi rekli da je debitant, no - prevarili bi se.

- Igrao sam već sa 17 godina za reprezentaciju.

Možda smo mi i zaboravili, on, naravno, nije. Ima tomu skoro sedam (!) godina. Te 2013. iznenadio ga je pozivom Slavko Goluža pozivom za prijateljsku utakmicu s Norveškom u Umagu. SP u Španjolskoj nije vidio da bi potom nestao s radara i kasnije Babiću i dosad Červaru. 

- Možemo reći onda da mi je ovo pravi debi. Mogao je biti i bolji, jasno da nam je žao što smo izgubili pred domaćom publikom. Jedna je lopta odlučila na kraju. Probat ćemo se iskupiti u Njemačkoj u subotu i poraditi na tim sitnicama.

Brzo ste posjeli Horvata na klupu?

- Ne bih ja to tako gledao. On je imao obaveze, utakmicu u nedjelju i sigurno da je osjećao umor. Zlaja je moj veliki idol i ja ga poštujem.

U Areni Zagreb odigrana je prijateljska rukometna utakmica između Hrvatske i Njemačke NAKON PORAZA (25-26) 'Bolje je da smo sada izgubili nego u siječnju na Euru...'

S pet golova (najbolji strijelac) i lijepim repertoarom odmah ste se nametnuli izborniku.

- Imam ja to u sebi oduvijek, radim od malih nogu, gledam na televiziji, malo uzmem od onih s kojima igram. Nastojim uvijek raditi na sebi, a na izborniku je da odlučuje.

Matanović je rukometno odrastao u Kozali, preko Buzeta je došao do Umaga i onda prošlog ljeta do Gorenja iz Velenja. Doslovno stepenica po stepenica.

- Baš sam pričao i na tribinama s ljudima koje dugo poznajem, bilo ih je iz svakog kluba u kojem sam igrao. Gorenju hvala što me je podiglo na razinu više i što su to prepoznali u reprezentaciji. Što ću dalje? Imam još ovu godinu ugovora, pričat ćemo...

I usput neka nastavi pričati na terenu. Ide mu jako dobro.

Komentiraj, znaš da želiš!