Obavijesti

Sport

Komentari 5

Top 5 košarkaških tučnjava: Lomili se nosevi i dizale tužbe

Top 5  košarkaških tučnjava: Lomili se nosevi i dizale tužbe
1

U pet najvećih tučnjava u hrvatskoj košarci Siniša Štemberger drži dva mjesta. Jednom se potukao sa Ciboninim Marshallom, a drugi put je nokautirao vlastitog trenera na treningu

VIDEO

Nekada na terenu zaiskri. Emocije su gadna stvar, pogotovo one sportske. U žaru borbe svašta se zna dogoditi pa tako i tučnjave sportaša. Ništa od toga ih ne opravdava jer treba se znati kontrolirati u svim okolnostima. Ali masovne tučnjave se ipak događaju.

A baš se košarkaši znaju muški 'pošibati', ako govorimo o sportovima u kojima tučnjave i nisu 'pod normalno' kao u primjerice hokeju na ledu. Mnogo puta dogodilo se da su usijane glave, a zatim vatrene šake radile. Kasnije je bilo tužbi, ispričavanja, posipanja pepelom...

Pa koje su to najveće tučnjave koje je hrvatska košarka imala prilike vidjeti?

1. Rawle Marshall - Siniša Štemberger

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tučnjava Cibonina Rawlea Marshalla i Splitova Siniše Štembergera ostala je najzapamćenija jer je tada na gripama viđena scena koja više priliči borilačkim sportovima ili uličnoj tučnjavi nego košarci. Incident su 2008. godine izazvali Štemberger i Marshall, a u teren su utrčali i igrači s klupa, pa su suci na koncu isključili po šestoricu sa svake strane.

Umjesto da prihvati Štembergerovu ruku isprike zbog nenamjernog lakta, Marshall ga je grubo ga odgurnuo pa su se ubrzo našli u klinču. Pljuštali su udarci šakama s obje strane. Obojica su pali na parket, no Marshall je ostao u gornjoj poziciji i klečeći nad Štembergerom nekoliko ga puta udario šakom u lice. Štemberger je s parketa odveden krvave glave, s velikom posjekotinom iznad oka.

2. Marko Tomas - navijač

Utakmica je završila. Cibonini igrači počeli su slaviti prvi trofej sezone nakon pobjede protiv Cedevite u Kupu Krešimira Ćosića 2013.godine, a Cedevitin igrač Marko Tomas zaletio se na drugi kraj parketa, popeo se na tribinu i nokautirao navijača Cibone.

Prema riječima svjedoka, taj je navijač cijelu utakmicu provocirao Tomasa. No Cedevitin košarkaš nije mu ostao dužan. Uzvraćao mu je psovke tijekom utakmice. Nakon poraza od Cibone, Tomas je potpuno izgubio živce. Napravio je nešto što si profesionalni sportaš ni u kojem slučaju ne smije dopustiti.

- Pratim košarku cijeli život, Tomasa sam cijenio kao igrača, mislio sam da će mi se doći ispričati. Ali ništa od toga. Zato ću podići privatnu tužbu - rekao je tada navijač Marijan.

3. Josip Sesar - Arijan Komazec

U vrijeme najvećeg rivalstva Cibone i Zadra, dok je za Zadrane igrao Arijan Komazec, a za cibose Josip Sesar, u starim Jazinama na nevjerojatan način obračunala su se dva ponajbolja košarkaša tad u Hrvatskoj.

Najprije je Arijan Komazec usred dvokoraka laktom, kao nehotice, pogodio Sesara u glavu i slomio mu nos, barem je Sesar tako kasnije tvrdio. S takvom ozljedom nosa "Jordan iz Mostara" se ubrzo vratio u igru i pri prvom idućem napadu Zadra pogodio Komazeca šakom u glavu u trenutku kad je ovaj kretao prema košu.

Naravno, Sesar je odmah isključen i dobio je nekoliko utakmica neigranja za divljački ispad.

4. Nikša Prkačin - Siniša Kelečević

Nakon velike pobjede nad Cedevitom, tadašnji sportski direktor Cibone Nikša Prkačin ispred Male dvorane Doma sportova nokautirao je bivšeg košarkaša Sinišu Kelečevića! Dogodilo se to 2012. godine.

On mu je pružio ruku kako bi mu čestitao na pobjedi, a Prkačin ga je iz čista mira udario šakom u glavu. Kelečević je 10-ak minuta ležao na podu do dolaska hitne pomoći. 

- Žao mi je što sam sudjelovao u incidentu koji je bacio sjenu na perfektnu utakmicu naše momčadi, koja grabi prema naslovu - rekao je tada Prkačin.

5. Siniša Štemberger - Marijan Mance

Dobio je batina od Marshalla, a 2016. godine je dao batina. I to svojem treneru. Napravio je incident na treningu Kvarnera kad je nokautirao bivšeg suigrača Marijana Mancea.

Štemberger je, prema Manceovoj verziji priče, došao pred kraj treninga. Trener ga je pitao zašto kasni, a ovaj ga je udario šakom u glavu.

- Ničim izazvan nasrnuo je na našeg trenera. Nije bilo nikakvog razloga za tako nešto. Mance je nakon svega dao izjavu na policiji. Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. Uletio je na trening i nokautirao trenera. Svi smo šokirani - rekao je sportski direktor Kvarnera Marko Šamanić.

Samo dva dana prije ovog incidenta Štemberger je isključen na utakmici protiv Zadra nakon što je za vrat uhvatio gostujućeg košarkaša Borisa Baraća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u