Obavijesti

Sport

Komentari 46

Najveće pobjede Cro Copa: Uh, brojni su upamtili taj high-kick

Najveće pobjede Cro Copa: Uh, brojni su upamtili taj high-kick
1

Od debija u K-1 protiv Francuza Le Bannera, spektakularnog i krvavog nokauta u MMA-svijetu protiv Fujite pa sve do revanša protiv Gonzage 2015. Prisjetite se velikih pobjeda Cro Copa

VIDEO

Preko K-1 i Pridea do UFC-a, Dreama i Rizina, Mirko Filipović oduševljavao je tijekom karijere koja traje čak 21 godinu. Uvijek je bio poznat kao žestoki udarač, a njegov zaštitni znak bio je lijevi "high-kick". Izdvojili smo neke od najbrutalnijih i najvažnijih pobjeda u karijeri vinkovačkog majstora mješovitih borilačkih vještina...

Cro Copov život: Sve počelo u šupi koja je bila napola svinjac
Cro Copov život: Sve počelo u šupi koja je bila napola svinjac

Jérôme Le Banner (1996.)

Prije no što je ušao u K-1 svijet Mirko je trenirao karate. No nije to dugo trajalo i ubrzo je prešao u boks u kojem se uspješno borio amaterski. Nakon boksa odlučio se za K-1. Mirko je u K-1 svijet ušao sa samo 22 godine, a na Grand Prixu je zadivio borilački svijet pobjedom protiv legendarnog Francuza Jérômea Le Bannera. Već je tu najavio kakva ga blistava karijera čeka.

Mike Bernardo (1999.)

Legendarni Južnoafrikanac stao je na put Mirku u prvom kolu K-1 World Grand Prixa. Cro Cop ga je prvo ošamutio poznatim high-kickom, a nakon još dva silovita nokdauna sudac nije imao druge nego prekinuti meč. Bernardo mu se revanširao već godinu potom, a umro je 2012. iz nepoznatih razloga nakon duge borbe s depresijom.

Kazuyuki Fujita (2001.)

Nakon pet godina u kickboxingu u K-1, Mirko je debitirao u MMA-u pod Prideom. Prvi protivnik bio mu je Kazuyuki Fujita, japanski borac koji je do tog trenutka imao samo jedan poraz i sedam pobjeda. Sve je bilo gotovo za manje od minutu.

- Bio je to poseban osjećaj. Borba je prekinuta, brutalno sam ga razbio. Puknula mu je arkada, sve je bilo puno krvi - prisjetio se Mirko svog debija.

Bob Sapp (2002.)

Američka grdosija Bob Sapp pojavila se u Prideu. Dvaput je prije toga Sapp brutalno nokautirao Ernesta Hoosta u K-1, nitko se nije s njim htio boriti. S Mirkom se Sapp borio te 2002. i loše je prošao. Prvo udarac lijevom nogom u jetru i na kraju nokaut.

- To su bila dva nokauta protiv legende K-1 sporta, toliko brutalna da nitko živ nije htio s njim u ring. Ja sam pristao i nokautirao sam ga - rekao je Mirko o borcu za kojeg je Minotaur rekao da više nikad ne želi s njim u ring.

Aleksandr Jemjeljanenko (2004.)

Mlađi brat Fjodora, po mnogima najboljeg borca svih vremena, u ring s Mirkom ušao je na Pride Final Conflictu u Saitama Areni. Cro Cop je slavio u jednom od svojih najboljih MMA mečeva.

Pogodio je Rusa lijevim high-kickom i tu je bio kraj. Bio je to uvod u meč protiv Fjodora koji je Mirko kasnije izgubio...

"Tražili smo te da paziš na kilograme, a ti si nabacio pivski stomak. Rezultat se na kraju vidio. Za to ti na kraju ne mogu nikako reći hvala. Pao si od Mirka na jedan pamtljiv način i sve do danas, u intervjuima me podsjećaju na to kako je Cro Cop nokautirao mog brata", poručio je Fjodor bratu Aleksandru u otvorenom pismu u listopadu ove godine, nakon što su zaratili.

Wanderlei Silva (2006.)

Mirko je srušio Brazilca na putu do osvajanja Prideova pojasa. U polufinalu je nokautirao Brazilca Wanderleia Silvu, kojeg su nakon Cro Copovog high-kicka iznijeli iz ringa krvavog i u polusvjesnom stanju. Proglasili su to nokautom godine!

Bio je to njihov drugi meč nakon remija u Prideu pod posebnim pravilima. A trebalo je doći i do trećeg, i to na prošlogodišnje Silvestrovo na Rizinovu Grand Prixu. No Silva ju je otkazao...

Josh Barnett (2006.)

Svega nekoliko sati kasnije Mirko je u finalu razbio Josha Barnetta - i to treći put u samo dvije godine. Serijom udaraca na parteru otvorio je američkog hrvača i potom ga dokrajčio udarcem u oko.

- Da sam izgubio ovaj meč, vjerujte mi, nikad više u životu ne bih ušao u ring. Nikad - rekao je Mirko samo nekoliko minuta nakon što je osvojio pojas Prideova prvaka i postao najbolji na svijetu.

Gabriel Gonzaga (2015.)

Nije ga bilo nigdje, ni njega ni poznatog mu high-kicka. A onda je sijevnuo - lakat! Mirko je krenuo na Gonzagu i razbio ga, a sudac je morao prekinuti borbu. Bio je to nevjerojatan meč u glavnoj borbi eventa UFC Fight Night 64 u Krakowu. Mirko je dobio Gabrijela Gonzagu prekidom u trećoj rundi. I to nakon Gonzagine dominacije u prve dvije runde.

Nitko u dvorani nije očekivao da će naš borac potegnuti - lakat. Nakon one prve borbe i poraza 2007., Mirko je rekao kako ga je Gonzaga najviše iznenadio laktovima te da nije bio spreman. Tad se Mirko spremio. I to ne samo za obranu od laktova...

Youtube

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani